Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Personlig julepynt i klassisk leilighet

Det kreves en del fingernemhet, kreativitet og tålmodighet for å pynte til jul sånn som Charlotte Vadum gjør det. Men det blir innmari fint!

– Vi lager alltid en adventskrans og morsomme juledekorasjoner, forteller Charlotte Vadum.
– Og selvfølgelig alltid noe av papir!

Charlotte, som er klesdesigner, og dermed har kreativitet som en naturlig del av sitt vesen, er nemlig en kløpper med saksen.

Origamiteknikkene er det heller ingenting å si på, og disse ferdighetene manifisterer seg i utklipte vimpler og stjerner og brettede trær. Mange trær. En hel skog, faktisk.

Og en slik skog gjør seg tilfeldigvis godt som dekor på julebordet, i vinduskarmen, i bokhylla og overalt der man ellers ville ha funnet det naturlig å pynte når høytiden nærmer seg.

Lyst til å prøve deg på papirbretting i julen? Hva med våre populære julestjerner av papir?

Charlotte er ikke så veldig opptatt av tradisjoner når det kommer til jul. Noen holder hun fast ved, selvfølgelig, som at hele familien pynter juletreet sammen og lager konfekt sammen.

Men hun kan også finne på å servere asiatisk mat på julaften, og verken den typiske rødfargen eller horder av nisser er å se.

Charlotte mikser gjerne ny og gammel design i leiligheten, noe som skaper interessante kontraster. Dagsengen har hun funnet brukt, det samme med nattbordene som fungerer som sofabord.

Sofaen er Cosy fra danske Saxo Living, speilet er fra Gubi, stålampene er designet av Arne Jacobsen og produseres av Louis Poulsen. Skinnstolen er av samme designer, men vintage sådan.

– Jeg er en typisk non-colour-person, sier Charlotte.
– Jeg elsker svart og hvitt, og naturens egne farger. Svart forener alle farger, og hvitt og grått, i alle sine nyanser, gir ro.

Dermed blir det mest julete hun har å by på, et grantre, en adventsstake med nøytralt fargede lys plassert på et marmorfat, pluss alle papirkreasjonene.

Adventslyset på kjøkkenet tennes hver morgen, og sviblene sprer julestemning med sin deilige duft.

– Jeg blander naturens egne nyanser og materialer; tre, marmor og betong blir rått tilbehør til den stramme fargepaletten. Jeg er ikke så glad i at ting blir for pene, sier hun.

Det å holde ting litt unna penhetsskalaen gjenspeiles også i resten av hjemmet hennes.

Familien totalrenoverte den klassiske bygårdsleiligheten etter overtakelse, og fylte den med en kombinasjon av både vintage- og ny design, grafiske elementer og unikaprodukter.

Over bordet fra Hay og stolene av Arne Jacobsen fra Fritz Hansen og Eames-paret fra Vitra, henger en overdimensjonert juleklokke av papir.

Riktignok er klokken kjøpt og ikke hjemmebrettet, men den setter tonen for resten av papirpynten Charlotte faktisk har laget.

Både trillebord og bordlampe har Charlotte funnet på et bruktmarked i Frankrike. Trillebord er veldig riktig i tiden. Finn et på bruktmarked eller skaff deg et av de mange fine nydesignede!

Håndplukket til deg