De to største juletrendene i 2020

Et annerledes og heseblesende år har satt sine spor i to tydelige juletrender.

Juletrender 2020

I 2020 er hjemmet blitt viktigere enn noen gang, og julen er en perfekt tid til å fordybe seg i diverse prosjekter.

Derfor har vi i år sett utallige DIY-prosjekter i hjemmet, og denne skapertrangen og tendensen til å fordype seg ser vi også gli over i årets jul. Det er stort fokus på håndarbeid og unik hjemmelaget pynt, og mange prioriterer rolige stunder med familien hvor man samler seg omkring noe kreativt.

Videre har mange hatt behov for å være ute i naturen - og kanskje brukt den med enn de pleier? Vi ser hvertfall at naturen spiller en stor rolle i julen 2020. Vi vil tettere på naturen og i større grad enn tidligere ta den med inn på forskjellige måter.

© Andreas Mikkel Hansen

Pynt med alt det beste fra naturen

Det er noe helt spesielt over å gå ut i de norske skoger, hager eller parker, og bruke naturens egne former til å lage flotte adventskranser, veggdekorasjoner og julepynt. I naturen finnes det for eksempel ulike arter nåletrær, som kan bidra til en fin julestemning og pryde familiens hjem.

Du kan også lage en hjemmelaget adventskrans, som jo er av julens viktigste symboler. For eksempel kan den bindes opp med rustikke grangrener, kongler og kristtorn.

TIPS: Man kan også velge å ta et enda mere bærekraftig valg og investere i en vakker evighetsjulekrans, som kan gjenbrukes år etter år.

© BO BEDREs store Julebok - Foto: Peter Kragballe, Styling & design: Camilla Tange Peylecke

Håndarbeid trender (også) denne julen

Lag den vakreste julepynten med perler og i papir (se avsnittet under).

En av årets sterkeste trender er håndarbeid, som faktisk kan virke som ren terapi for sjelen.

Små, fargestrålende perler er etterhvert blitt et integrert element innen mote- og smykkeindustrien. Nå er perlen også begynt å dukke opp innen interiørverdenen. Så hvorfor ikke også pynte hjemmet opp med julepynt laget av perler som kan brukes i flere år?

Dere kan blant annet lage dekorative perleblomster eller vakre perleringer som både kan brukes på juletreet, som serviettringer og som lyskranser. En evighetsbukett i perler kan også skape det flotteste julehjemmet og gi en varm julestemning.

Finn mer inspirasjon i BO BEDREs store julebok, som trinn for trinn-guider til kreativ julepynt.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna
© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Spre julestemning med papir

Julepynt laget i papir har nesten uendelige muligheter. Bare fantasien setter grenser for hva dere kan skape og i tidens bærekraftige ånd er det opplagt å kjøpe papir i høy kvalitet, da denne pynten kan brukes år etter år.

Kjøp for eksempel italiensk blomstrete gavepapir eller kartong i fine farger og lag kremmerhus, moderne julehjerter eller juleblomster, som kan settes på julegavene.

TIPS: Pakk julegavene dine inn i avispapir, som inneholder flotte fotografier eller artikler, og gi gavene dine et fint budskap.

Les også: 7 tips til en mer bærekraftig innpakning