Personlig stue på lavbudsjett

Med små midler og enkle grep fikk Heidi og Jakob en helt ny stue. Se forvandlingen!

Rom til utfordring
© Andreas Mikkel Hansen

Energien, idéene og store deler av budsjettet var borte da Heidi og Jakob Fuglsang etter oppussing endelig skulle innrede stuen.

Bo Bedres stylist Pernille Stage Bustrup hjalp dem til å realisere en fullverdig stue på tross av begrensningene.

Før:
© Andreas Mikkel Hansen

Stuen var fylt med restmøbler fra Heidi og Jakobs forrige leilighet. Det var ingen sammenheng, kjedelige farger og mangel på både møbler og hygge.

  • Vi satte hele tiden møblene langs veggene, noe som førte til at vi fikk et usammenhengende rom med et stort "dansegulv" på midten, forteller paret.
Etter:
© Andreas Mikkel Hansen

Møblene ble flyttet ut i rommet for å gi bedre plass og romfølelse. Siden sofaen er mørk, falt valget på kulørte gulvtepper for å utvide fargeskalaen og gi mer liv til stuen. Den lave benken under fjernsynet tar fokuset bort fra flatskjermen på veggen og danner en hyggelig base for vaser, bøker og andre pyntegjenstander.

  • Familien ønsket seg myke og praktiske møbler og å kunne oppbevare kunst på veggene. Rommets størrelse og høyde tålte at det nye møblementet har luft rundt seg og inntar gulvet i stedet for å krype oppover veggene. Tepper og tilbehør er til gjengjeld valgt med kulør og et lettere uttrykk for å danne likevekt og samle stuen, sier Pernille.

Sofa og loungestoler er fra Kivik. Sofabordet Ray Coffe Table i rustfritt stål og hvitt laminat er fra Hay. Gulvteppet kommer fra Hipvilla, putene er signert Christina Lundsteen og Shades of India. Pleddet kommer fra By Nord, lysestakene og vasen i flettet trefiner fås på Illums Bolighus. TV-benken er kjøpt på Bolig & Brocante i Danmark.

Lunt med tekstiler
© Andreas Mikkel Hansen

Heidi og Jakob synes stuen har blitt hyggelig og varm etter forvandlingen.

  • Den har fått et supert personlig preg. Tekstilene og materialene innbyr til samvær og hygge. Rommet har blitt alt vi ønsket oss.
Kule klassikere
© Andreas Mikkel Hansen

Heidi og Jakob hadde flere fine møbler på lur da de flyttet inn i ny leilighet, men hadde ikke funnet riktig plass til dem. Nå henger den glitrende pendelen av Verner Panton i taket. Sammen med den buktende bokreolen som snor seg skulpturelt langs veggen, er den et markant designobjekt som gir særpreg til rommet og samtidig fyller en funksjon.

Enkle forandringer
© Andreas Mikkel Hansen

Et godt tips er å fremheve få ting som betyr noe, og skifte ut i perioder. Enkle utskiftninger kan nemlig gjøre store forskjeller.

  • Vi hadde en god dialog med Pernille fra starten av. Hun fanget fort opp stilen vår og tilførte en liten tvist, forteller Heidi.