Multirommet

Er det mulig å få et rom med både spiseplass, arbeidsplass og lesekrok til å fungere, og ikke minst, se bra ut? Klart det! Se før- og etterbildene her.

© Andreas Mikkel Hansen

Lotte og Thomas ønsket seg tre ting på en gang, og fikk det!

  • Vi ønsket oss hjelp til å etablere både en hyggelig spisestue, en ikke altfor dominerende arbeidsplass og en fin liten lesekrok i rommet vårt. Men mest av alt trengte vi hjelp til å få frem en stil som passet til resten av huset, forteller paret. Bo Bedres interiørdesigner Pernille Stage Bustrup tok oppdraget på strak arm.
  • For å oppfylle ønsket om tre funksjoner i samme rom, visste jeg at vi måtte rydde rommet med hard hånd. Det var nødvendig for å få nok luft i rommet og samtidig få en god følelse av orden, sier Pernille. Å samle de ulike funksjonene i små grupper var også effektivt når rommet skulle deles inn. Lampen over bordet rammer inn spiseområdet, mens godstolen er plassert i et hjørne sammen med en leselampe. Den smale arbeidsplassen er satt inn mot veggen og tar dermed minimalt med plass i rommet. Lotte og Thomas er svært fornøyd med det nye rommet.
  • Før spiste vi alltid middagene våre på kjøkkenet, men nå spiser vi dem mye heller her!

Se flere bilder fra leiligheten på de neste sidene!

Før-bildet ...
© Andreas Mikkel Hansen

Før var rommet preget av sin fortid som både barnerom, hovedsoverom og gjennomgangsrom. Flere massive tremøbler gjorde uttrykket unødvendig tungt, og møbleringen hang ikke sammen.

Dette endret vi:

• Spisebordet er satt midt i rommet, og de andre
funksjonene er også tydelig avgrenset i hver sin del
av rommet.
• Store tremøbler er ryddet bort til fordel for lettere møbler i hvitt.
• Veggene er dekorert med enkle grafiske mønstre som tar opp igjen fargene i interiøret, og skaper på den måten en helhet.

Diskré arbeidsplass
© Andreas Mikkel Hansen

En av funksjonene familien ønsket seg i rommet var en
arbeidsplass for to. De hadde ikke lyst til å ha kontoret inne på soverommet, men ville kunne sitte og jobbe i stuen og være en del av fellesskapet. Før besto arbeidsplassen av en altfor stor bordplate og veldig mange vegghengte hyller med ringpermer i. Nå har rommet et mindre skrivebord, samtidig som hylleseksjonen også fungerer som bokhylle.

Et sted å trekke seg tilbake til
© Andreas Mikkel Hansen

Det var kanskje aller mest Lotte som ville ha lesekroken. Her kan hun nå sitte og nyte en stille stund uten å være helt borte fra familien. Bak flaggermusstolen i skinn har Pernille laget en geometrisk vegg­dekorasjon i svart, grønt og ulike blåtoner, farger som familien liker godt i utgangspunktet. Apotekerflaskene i vinduene passer perfekt til fargeskalaen på veggen.

Shopping: Tre steg mot samme stil
© Produsentene
  • Den rette taklampen kan ha en samlende effekt på for eksempel spiseområdet eller sofaseksjonen. Denne heter Too Much Velvet fra Design By Us, og er en vågal variant! 5200 kr, Italian House.

  • Lite og nett skrivebord av Ronan og Erwan
    Bouroullec for Hay. Copenhagen Desk fås i flere størrelser, materialer og farger. 8269 kr, Hay

    • Flerfunksjonelle stoler, som Noor, kan brukes både rundt spisebordet og til kontorpulten. 3539 kr, RBM Furniture.