Lounge i hagen året rundt

Bo Bedres ekspert hjalp Maria å sette sitt eget preg på barndomshjemmet ved å gjøre vinterhagen om til en ny lounge.

Endre barndomshjemmet

© Andreas Mikkel Hansen

Maria og Mikkel Boas-Villadsen syntes det var utfordrende å gjøre barndomshjemmet til sitt eget, og tok kontakt med Bo Bedres ekspert for å få hjelp.

Familien hadde meget klare ønsker om en nordisk stil, med en miks av tre, lær og ulike tekstiler i en gjennomarbeidet fargeskala. De ønsket også å få hagen inn i rommet.

  • Det var viktig for oss å gjøre et generasjonsskifte og få huset til å bli vårt eget hjem, sier Maria.
Før:

© Andreas Mikkel Hansen

  • Vinterhagen ble tidligere brukt som spisestue og vi falt hele tiden i den klassiske fellen å sette møbler som ikke kunne brukes noe annet sted i huset, ut i vinterhagen, forklarer Maria.

  • Rommet ble et tungt og lite innbydende overskudds­lager. Vi ville heller bruke det som lounge hvor vi kunne sitte ute i hagen hele året. Utfordringen var å utnytte rommets flotte arkitektur og samtidig få hagen inn i rommet, sier paret som er veldig begeistret for forandringen.

Etter:

© Andreas Mikkel Hansen

Borte vekk er lamellgardinene, det mørke tretaket, det gamle spisebords-arrangementet og foreldrenes nips - uten å fornærme noen...

  • Vi er nesten rørt over hvor vakkert det er blitt. Ønsket om å få hagen inn i rommet er oppfylt til fulle. Farger, nyanser og materialvalg snakker fint sammen. Vi har i mange år drømt om Børge Mogensens Spanskestoler, men var litt engstelige for at de skulle bli for voldsomme. Pernille har klart å kombi­nere de meget markante stolene på en veldig enkel og harmonisk måte. Effekten med det hvite blanke taket understreker rommets arkitektur og gir opplevelse av at det er høyt under taket, sier Maria.

Paret synes det var godt å få noen friske øyne til å tenke nytt.

Børge Mogensens markante stoler og den grå Bolia-sofien, Vita, er hovedelementene i det nye rommet. Det fargerike teppet, Twilight Ocean fra Fabula Living, myker opp og skaper en lun stemning sammen med putene fra Hay. Salongbordet er fra Muuto.

Grå grunntone

© Andreas Mikkel Hansen

For å skape dybde i rommet, er veggene malt mørkegrå, som igjen fanger opp den grå fargen i marmorflisene på gulvet. Bildene av Kasper Pyndt kommer også godt frem på den gråmalte veggen.

'Ut' i naturen

© Andreas Mikkel Hansen

De hvite og grå tonene danner rammen, mens de blågrønne fargene og treet gjenspeiler naturen. Dagslyset som strømmer inn gjennom vinduene, leker med fargene og danner et fint skyggespill. Den blå elefanten, Elephant Unikat, står i fin kontrast til det grønne gresset utenfor. Sammen med barnestolen Little Nobody fra Hay, inviteres også de minste inn i rommet.

Blikkfang

© Andreas Mikkel Hansen

Børge Mogensens markante stoler er et viktig element i det nye rommet. Leselampen Grasshopper fra Gubi står godt til de maskuline stolene. Stolene, med sin nydelige og varme farge tar også opp tonen fra trerammene på bildene på veggen.

  • Det var en gave å bli utfordret og inspirert av Pernille, som både lyttet til våre behov og ønsker, men som også turte å være ærlig om de tingene som ikke fungerte, sier paret.

  • Hun var også tøffere i fargebruken enn vi hadde sett for oss, og selv om det er mye farger, føles rommet rolig og harmonisk, sier de to i kor.

Relaterte artikler