Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Lekkert for øyet

Uffe Buchard, en kjent figur og moteekspert i Danmark, bor i en leilighet fra 1732. Hjemmets skjeve vinkler danner rammen om en sjeldent vellykket innredning, der valnøttfarger blandes med mørk sjokolade og perlegrå nyanser.

Mørk brunt, grått, hvitt og svart –

© Tim Bjørn

Da jeg overtok leiligheten, var jeg helt sikker på at gulvene skulle være mørke, ja nesten svarte. Men der tok jeg skikkelig feil. De små rommene virket halvparten så store. Jeg fikk dem raskt endret til hvitpigmenterte gulv, som er med på å trekke lyset inn og forsterke – det jeg i utgangspunktet hadde falt for – aprilsolen som ble reflektert på veggene fra den skinnende kanalen utenfor, sier Uffe Buchard.

Veggene har fått ny maling og det meste av malerarbeidet har han stått for selv, mens venner har hjulpet ham med de store flatene. – Farfaren min var malermester. Siden jeg er født på 1960-tallet da barnehager var veldig nytt, og ikke noe jeg gikk i, var jeg ofte med farfar på jobb. Det er kanskje derfor jeg har stor glede av å male selv.

Leiligheten er fra 1732 og det merkes. Det er skjeve dører, gulv og vegger. Både huset og leiligheten er verneverdig, og det førte til store utfordringer da det stripete tapetet på soverommet skulle settes opp. En ekspert fra England måtte tilkalles – og det ble bra til slutt.

– Allerede som 21-åring visste jeg hva jeg ville ha. Jeg studerte, men hadde slett ikke råd til å kjøpe Børge Mogensen-møblene som jeg hadde forelsket meg i. Da jeg noen år senere fikk råd, var det et stort ønske som gikk i oppfyllelse. Jeg valgte et vakkert og patinert brukt møblement. Enkelte vil kanskje stusse på at en hipp fyr som Uffe Buchard bor som han gjør.
– Noen gjetter sikkert at det bor en 60-åring
her – men for meg handler det om at jeg må
omgi meg med morsomme og personlige ting.
Noe tidløst. Det kan være maleriet som gode
venner ga meg i 40-årsgave, eller små ting som
har fulgt meg gjennom årene, som hver og en
har sin egen lille historie.

Nettopp de små stillebenene gir Buchards
hjem en spesiell stemning. Skjønnheten finnes
som kjent i detaljene, og det er utgangspunktet
for en bolig som skal ønske en velkommen når
man kommer sliten hjem. Som han sier det:
Det skal være lekkert for øynene – eyecandy.

Relaterte artikler