Fra ufokusert rot til ryddig ro

Mille og Torben Nielsen hadde mange fine design­møbler og pynteting, men ingen av dem kom til sin rett. Bo Bedre dro på besøk og ryddet opp i stuen deres!

Ryddig forvandling
© Andreas Mikkel Hansen

Stuen til Mille og Torben Nielsen ble mest brukt til oppbevaring av pynteting og bøker, og det hadde vel egentlig tatt litt av for den lille familien. De hadde rett og slett altfor mange fine ting, og ingen av dem kom egentlig til sin rett. På grunn av alle fargene og småtingene virket rommet dessuten alltid rotete.

Bla videre for å se stuen før forvandlingen.

Før:
© Andreas Mikkel Hansen
  • Rommet var blitt et sted hvor vi bare oppbevarte alle tingene våre. Dessuten var det altfor mange farger. Vi savnet et enkelt og ryddig rom som vi bare kunne kose oss i, forteller Mille.

Bo Bedres interiørekspert Marina Lykkesteen så med en gang at familien hadde mange fine møbler i stuen sin. Men hun så også at de hadde altfor mange ting. Ved å bytte om på sofaen og spisebordets plassering og bruke den åpne hyllen som romdeler, falt det en ny ro over rommet.

  • Jeg ville også gi hele rommet et enklere uttrykk. Dermed måtte mange av bøkene og småtingene ut, til fordel for et par nye stoler og noen nye lamper, forteller Marina.
Etter:
© Andreas Mikkel Hansen

Mille og Torben har fått den koselige sofakroken de ønsket seg!

Hvit gulvlampe, Panthella, design Verner Panton, Louis Poulsen. Sofa, design Børge Mogensen, og PH-lampe, design Poul Henningsen for Louis Poulsen, arvegods. Bilde over sofa, Lasttouch.dk. Sofabord, Stockholm-serien, Ikea. Svart stol med pels, Hee, Hay. Modulhylle, Stacked, Muuto. Svart glassvase og blomsterpotte i keramikk, Normann Copenhagen. Svarte taklamper, Hang, Normann Copenhagen. Oransje bordlampe, Flowerpot, design Verner Panton, &Tradition.

Svart skaper ro
© Andreas Mikkel Hansen

Marina valgte elegant og klassisk svart som en gjennomgående farge for stuen. Den står godt både til tapetet som paret gjerne ville beholde, og til tremøblene deres. Selv ikke den lyse gamle Børge Mogensen-sofaen tar skade av å stå i selskap med et svart bord og to svarte lenestoler.

Utfordringen her var ikke å investere i mange nye ting, men å jobbe med de møblene og de tingene som paret allerede eide. På tross av at noen møbler er svarte, virker stuen både lysere og mer ryddig enn før.

Ro og orden
© Andreas Mikkel Hansen

Små pynteting, brukskunst og bilder er fortsatt til stede i rommet, men under mer ordnede forhold enn før. Ved å samle pynte­tingene blir uttrykket dessuten ikke så rotete, og hver enkelt ting synes bedre.

Bøkene er sortert etter farge, noe som gir ro til rommet.

Godt fornøyde
© Andreas Mikkel Hansen

Den åpne hyllen er plassert midt i rommet mellom stue­seksjonen og spisebordet, og gir en følelse av at det finnes to rom i rommet.

Stuen er blitt et godt eksempel på hvordan man kan skape forandring med forholdsvis få nyanskaffelser. Mille og Torben, som hadde sett seg blinde på rommet, er godt fornøyde.

  • Vi hadde nok aldri kommet på å henge de tre lampene opp slik som Marina gjorde det, og vi hadde nok heller ikke funnet på å henge bilder på tapetveggen. Det er blitt veldig kult, synes vi!

Se flere forvandlinger!