Fra tomt rom til personlig stue

Stuen i det nybygde huset var så stor at familien ikke klarte å fylle den.

Fra boks til stue
© Pia Enghild

Det er luksus å flytte inn i et helt nytt hus - men også en utfordring. For hvordan skal møblene stå og hvordan skaper man hygge i et helt bart rom?

Før
© Pia Enghild

Da familien flyttet inn i det nybyggede huset, var stuen større enn forventet og ble vanskelig å innrede. Rommet har derfor bare fungert som TV-stue frem til nå. Familiens største ønske var å forvandle rommet til det som var den opprinnelige drømmen - familiens samlingspunkt.

Etter
© Pia Enghild

Hele endeveggen er tapetsert i en mørk farge, noe som bryter med resten av veggene, som er holdt i nøytralt hvitt. Tapetet skaper varme og spenning i rommet. De mørke skinnmøblene har på elegant vis blitt integrert med moderne lamper og nytt tilbehør som løfter hele stilen. To små sofabord i stedet for ett stort, gir muligheten til å leke både med størrelser og farger. Tapetet er fra Flügger og sofaen er fra Bolia. Teppet er fra Linie Design, og de hvite lampene er Panthella fra Louis Poulsen. Putene i sofaen er fra Ferm Living. Det samme er bokhyllene.

Riktig plassering av TV
© Pia Enghild

Vinduene gjorde plasseringen av TV-en i forhold til sofaen til en utfordring. Løsningen ble å flytte sofaen inntil veggen for å slippe vinduslyset til, og TV-en ble plassert på motstående vegg. Stuen er også myket opp med flere småmøbler, som den store strikkede puffen.

Bilder på gulvet
© Pia Enghild

Store fotolerreter står lent opp mot veggen og skaper et passe avslappet uttrykk. Disse er fra House Doctor. Nye møbler som står i stil de gamle møblene er kommet inn i rommet, og sørger for at det alltid er godt med sitteplasser.

Sammenheng
© Pia Enghild

Fargene i kjøkkenet er tatt opp igjen i stuen med tapet, tekstiler og tilbehør. Slik skapes en god sammenheng mellom rommene.

Mer innredning
© Pia Enghild

Stuen har fått flere lamper, nye puter i roligere farger og flere møbler for at den ikke skal se tom ut.

Skap blikkfang
© Pia Enghild

Velg få, men iøynefallende ting når du skal innrede. Den stripete vasen Omaggio er fra Kähler.