Fra roterom til multirom

Det som før var roterom ble til et oppholdsrom som fyller alle funksjonene familien ønsket seg - et innbydende og praktisk samlingspunkt hvor det er godt å være.

Fri flyt ble til flott funksjon
© Andreas Mikkel Hansen

Mette Brunbjerg og Ole Suhr ønsket seg et hyggeligere oppholdsrom uten rot og med mer oppbevaring. Vanskelig? Ikke for Bo Bedres ekspert, som brettet opp ermene og tok fatt på oppgaven med friskt mot.

Nye tak, vegger og gulv, et iøynefallende tapet samt fjerning av hyllesystemer fulle av rot gjorde sitt til at forvandlingen ble komplett. Nå fremstår oppholdsrommet som lyst og luftig, der det er like naturlig å samle seg om måltider som om kreative prosjekter - og litt arbeid, om det skulle trengs.

Arne Jacobsens Syver-stoler er trukket om i skinn, spisebordet er Super Ellipse Table av Piet Hein, taklampene Gnejs er fra Ikea, gulvteppet er Fresco fra Linie Design, mens skjenken er fra den danske møbelkjeden Idémøbler.

Før:
© Andreas Mikkel Hansen

Oppholdsrommet skulle fungere som både spisestue og hjemmekontor for familien på seks, men berget av permer og dokumentmapper skapte et rotete rom det var slitsomt å være i.

Etter:
© Andreas Mikkel Hansen
  • Vi fokuserer vanligvis på funksjonalitet og det strømlinjede mer enn på det hyggelige, så det har vært fantastisk å få ny input. Vi ville for eksempel aldri hatt mot til å velge det mørke tapetet, men det gir hele rommet karakter - og vi elsker det, forteller paret.

Alle permer ble satt inn i skapet og de åpne hyllene tatt ned. I stedet går rommets nye fargetema igjen i tapetet og de få utvalgte tingene som får stå fremme. Akrylboksene fra House Doctor nærmest svever på veggen, og gjør det som brukes oftest lett tilgjengelig, uten at det blir rotete.

Skrivebordsplaten er laget på mål av en mdf-plate som er malt svart for å gå i ett med bukkene fra Paustian, mens det oppå er lagt en gjennomsiktig akrylplate slik at barnas tegninger, postkort og huskelapper kan ligge lett synlig. Eames-stolen kommer fra Vitra og skrivebordslampen Fortebraccio fra Luceplan.

Skap med flere funksjoner
© Andreas Mikkel Hansen

Det store skapet i tilknytning til skrivebordet ble malt med tavlemaling for fri utfoldelse for både barn og voksne.

Smart oppbevaring
© Andreas Mikkel Hansen

Det mobile skuffemøbelet Boby av Joe Colombo fra Paustian er blitt en uunnværlig liten hjelper, og er genial til å gjemme kontorsaker og tegnesaker i. Små, gjennomsiktige bokser skaper dessuten orden i kaoset.

Fin helhet med farger
© Andreas Mikkel Hansen

På veggen bak spisebordet er det hengt opp tre oppslagstavler av mdf-plater, som er belagt med skumgummi og trukket med et grått stoff. På stoffet er det sydd på ulikt fargede knapper, som matcher det nye fargetemaet.

  • Rommet kan fremdeles brukes som spisestue og arbeidsplass, men nå vil barna føle seg enda mer hjemme her ettersom det er gjort plass til tegningene deres, fargestiftene, perler og småting. Jeg tror dessuten også at vi generelt vil oppholde oss mer i rommet nå som de rotete overflatene ikke forstyrrer oss lenger, sier Mette.