Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fra lagerplass til trivelig glassveranda

Vinterhagen ble brukt som lager, før interiørdesigneren gjorde det om til et helt nytt oppholdsrom.

Glassveranda ble opholdsrom

© Pia Enghild

Paret i denne boligen hadde vurdert å rive vinterhagen utenfor stuen mange ganger. Men BO BEDREs innrednings­ekspert beviste at de kan få plass til både hygge, gjester og lesero på den tidligere ubrukte glassverandaen.

Klikk videre og se hvordan det så ut før!

Før: Trist lagerplass

© Privat

Gamle hagemøbler, kjedelig murstein og trist treverk - glassverandaen var ikke akkurat vakker å se på. Likevel var det det første som møtte familien når de kikket ut av stuevinduet sitt.

Nytt rom

© Pia Enghild

Eierne brukte aldri glassverandaen sin, som likevel var en viktig del av huset, ettersom den er bindeleddet mellom kjøkkenet, stuen og hagen. Nå tilbringer paret masse tid der, og den første store familiefesten har allerede funnet sted på glassverandaen.

Lyst mot mørkt

© Pia Enghild

Ved å male mursteinsgulvet med hvit epoksymaling og treverket med hvit maling er hele rommet blitt betraktelig lysere. Den ene endeveggen er malt svart for å gi kontrast.

Moderne hagestil

© Pia Enghild

Spisebordet er en malt treplate på en enkel metallbukk, og de blå stolene rundt fungerer både inne og ute. Både materialer, farger og stil er lette og hageaktige.
Nye takmonterte spoter er plassert mellom takbjelkene langs veggen i utestuen. Det et godt alternativ til mindre fleksible pendler, når møblene for eksempel skal flyttes rundt for å gi plass til mange gjester.

Teppemiks

© Pia Enghild

Lag en miks av flere tepper på gulvet. Det gir en spennende grafisk effekt, og skaper god stemning i større, åpne rom.

Naturlige former

© Pia Enghild

Hagens farger og former tas opp igjen i forskjellig tilbehør og keramikk.

Tilbakelent lampe

© Design House Stockholm

Sett stemningen med lamper og belysning. Her har vi plukket ut Mañana Lamp designet av Marie-Louise Gustavsson, en morsom og levende lampe som lener seg opp mot veggen og bidrar til en avslappet stil. 2859 kr, Designhouse Stockholm/Illums Bolighus.

Stripete pute

© Wannekes

Vær vågal i valg av mønstre på tekstilene. For eksempel med denne stripete saken, som står godt til flere ensfargede puter. Designet av Scholten & Baijings, og fås i flere fargevarianter. Laget i 100 prosent merinoull, ca. 1000 kr pluss porto, wannekes.com.

Tosidig gulvteppe

© Hay

Utestuer blir lunere med et gulvteppe på det harde gulvet.
Teppet Two Ways fås i fire dempede nyanser og i fem forskjellige størrelser. Fra 1699 kr, hayshop.no.

Friske utemøbler

© Fermob

Få en tilbakelent uteromsstil med loungestoler på verandaen. Luxembourg-serien fra Fermob fås i hele 25 forskjellige farger lakkert metall. Har også matchende skammel. Loungestol,
3190 kr, krakk, 1450 kr, Ballerud Hagesenter.