Fra gammelmodig til dramatisk stue

Se hvordan vi oppgraderte en gammeldags stue til moderne standard.

Ny stue med blikkfang
© Pia Enghild

Den oprinnelige stuen var for gammeldags for eierne. Med tunge, mørke møbler og arvet kunst, følte de seg fanget i en stil som ikke matchet sinnsstemningen deres. En dramatisk gallerivegg og nye farger ble løsningen. Klikk videre og se hvordan stuen så ut før.

Stuen før
© Pia Enghild

Eierne hadde store problemer med å gjøre stuen sin hyggelig. Den var preget av gamle møbler og arvestykker, og paret syntes helhetsinntrykket var mørkt og tungt. Stuen manglet farger og ting som ville få det gamle og det moderne til å få frem det beste i hverandre.

Stuen etter
© Pia Enghild

Innredningen er nå en salig miks av gammelt og nytt. Eierne ønsket å beholde sofaen og de arvede maleriene, men etterlyste mer moderne elementer i innredningen. Nye møbler og pyntegjenstander fikk plass, og maleriene ble samlet på en fargerik gallerivegg. Skinnsofaene stod tunge og mørke i et hjørne i stuen og har nå fått en ny og mer praktisk plassering. Sofaene er pyntet med skinnfeller og fargerike puter, som gir et moderne og innbydende uttrykk.

Gallerivegg
© Pia Enghild

BO BEDREs innredningsekspert valgte å samle alle de flotte bildene på en egen gallerivegg i stuen, en løsning eierne er svært fornøyd med. Tidligere gav bildene stuen et tungt preg. Nå er det blitt frigitt mye hvit veggplass, samtidig som veggen med bildene er blitt mer moderne i uttrykket. Tapeten med lekkert bladmønster gir liv til de litt tunge, gullinnrammede maleriene. Den rustrøde fargen passer perfekt til det originale parkettgulvet.

Lune materialer
© Pia Enghild

Et pelsskinn henslengt over skinnsofaen gir en kontrast til det glatte, kalde skinnet, og er sammen med tilbehør som fargerike puter med på å gi personlighet til stuen. En strikket puff gir lunhet og variasjon i materialene.

Kontraster
© Pia Enghild

Fargen på den nye tapeten fremhever det flotte vegguret og den nye gulvlampen, som gir lys og er en moderne kontrast til de svarte møblene.

Slik får du stilen
© taåetforum.dk

Velg en fargerik tapet til én vegg, og du vil oppleve at møblene endrer karakter. Tapetet Liquid leaves fra Hookedonwalls kan bestilles på www.tapetforum.dk.

Blikkfang
© Paustian

Hva er klokken? Et alltid relevant spørsmål som du enkelt får besvart med et veggur i stuen. Kombiner gjerne det funksjonelle med det estetiske, for eksempel med George Nelsons Sunburst clock, 2769 kr, Paustian.

Fleksibel stuebelysning
© Bolia

Bruk en gulvlampe for å få lyset inn over sofabordet i stedet for å velge en ufleksibel pendel. Lampen Lounge er hvit og enkel og passer til en lys vegg. Fås også i svart, 2699 kr, Bolia.

Lenestol
© IKEA

En god lenestol kan fort bli stuens mest brukte møbel, så velg den med omhu. Gå for komfort og hold den i en nyanse fra stuens fargepalett - så gjør det ingenting om den ikke er som skapt til sofaen. Dette er en sitteseksjon fra sofaserien Kivik, 2690 kr, Ikea.