Fra chesterfield til nordisk natur i peisestuen

Gamle møbler måtte kastes ut av den overfylte peisestuen før rommet kom til sin rett.

Nye farger
© Andreas Mikkel Hansen

Med kjølige, klare farger og nye møbler er den mørke og overlessede peisestuen forvandlet til et lyst og lekkert samlingssted. Se hva eksperten gjorde!

Peisestuen før
© Privat

Før var peisestuen mørk, tung og overlesset. Flere og flere møbler hadde gjennom årene funnet veien til stuen, uten at de utgjorde noen ordentlig funksjon. Rommet skrek etter utskifting og oppdatering.

Visuell effekt
© Andreas Mikkel Hansen

Den innebygde peisen var veldig fremtredende i rommet, men visuelt var den en kjedelig svart kasse på en stor, hvit vegg. For å fjerne oppmerksomheten fra den store peisen er det blitt arbeidet med flater i en dyp gråfarge. De flotte grå feltene blir et blikkfang i seg selv. Den grå fargen ble valgt fordi den er brukt på husets vinduer, dører og bjelker, og dermed bidrar fargeflatene til å binde rommene i huset sammen visuelt.

Inspirert av nordisk natur
© Andreas Mikkel Hansen

Peisestuen er oppdatert til et lyst og romslig samlingssted. De tunge møblene er skiftet ut med safaristolene, som er hentet fra et annet rom, og en ny sjeselong.

Rå stil
© Andreas Mikkel Hansen

Peisestuen er lysnet opp ved hjelp av enkle og rene farger som hvitt, brunt, grått og blått. Fargene underbygges av materialer i skinn, valnøtt, bomull og lin, som skaper en rå og nordisk stil. Også veggene har fått et malingsstrøk.

Radiatorskjuler
© Andreas Mikkel Hansen

Funksjonalitet er et viktig stikkord i inn­redningen. Den flotte benken ved vinduet skjuler en radiator, og gir lun sitteplass til ekstra gjester.

Nordisk og eksotisk
© Andreas Mikkel Hansen

Svart, grått og hvitt kombinert med materialer i skinn, lin og tre gir et naturlig og eksotisk preg.

Kjølig fargepalett
© Andreas Mikkel Hansen

Kjølige nordiske farger lysner opp rommet og er en flott kontrast til de rå trebjelkene og de grove, brune gulvflisene.