Fargerik fornyelse

Tegneplass, spillerom, gjesteseng, sybenk, lesekrok. Er det mulig å få plass til alt dette i ett eneste rom? Bo Bedres ekspert tok utfordringen!

Rom for alt
© Andreas Mikkel Hansen

Sabina og Jon Hansen ønsket seg et rom som hele familien skulle ha lyst til å bruke. Dessuten trengte familien mer oppbevaringsplass, og ville ha muligheten til å lagre mye i rommet uten at det ble et rotete lekerom med en pc og en tv vilkårlig plassert i et hjørne. I tillegg ville de at det skulle kunne fungere som gjesterom ved behov.

Før:
© Andreas Mikkel Hansen

Det fantes ingen helhet eller plan i rommet fra før av. De tidligere eierne av huset hadde brukt det som et slags kombinert barnerom og kontor.

Ettersom paret var så klare på hvilke funksjoner de ville ha, var det lett for Bo Bedres innredningsekspert Pernille Stage Bustrup å gå i gang med utfordringen.

  • Jeg valgte å utfordre paret på lek med farger, derav det stripete gulvet. Sluttresultatet er et rom som er funksjonelt på en enkel, fargerik og innbydende måte, sier Pernille.
Etter:
© Andreas Mikkel Hansen
  • Vi har fått oppfylt alle ønskene våre, og er veldig fornøyde med resultatet. Vi liker spesielt godt det lange skrivebordet med de romslige skapene under. Dessuten tilfører jo det stripete gulvet masse humor til rommet, sier paret.

Selv om familien har en stue med både sofa og tv, synes de det er godt å kunne trekke seg tilbake til fellesrommet, enten alene eller sammen. Ofte bruker barna rommet mens foreldrene lager mat i naborommet. På den måten er de nær hverandre selv når de er i forskjellige rom. Når familien har overnattingsgjester, fungerer sofaen også som seng med plass til to.

Hjemmelaget
© Andreas Mikkel Hansen

Mange av løsningene er kombinasjoner av snekkerarbeid og malearbeid utført av familien selv. Skrivebordet og skapene er laget i MDF og deretter malt hvite.

Mal og match
© Andreas Mikkel Hansen

Vegghyllene er kjøpt ubehandlet og deretter er noen av dem malt hvite og noen av dem malt i farger som står til det stripete gulvet.

Inkluderende farger
© Andreas Mikkel Hansen

Fargeskalaen i rommet er avdempet og kombinerer både feminine og maskuline farger, slik at alle føler seg hjemme der.