Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fra hjemmekontor til soveromsdrøm

Se soverommets forvandling fra kontor og lager til en avslappende oase.

Førog etter

© Kim Ahm

Før var soverommet var innredet som et kontor, og innbød ikke til ro og avslapning. Resultatet etter oppussingen er et rom med utsikt, der man nå også kan sitte og slappe av og nyte havet og skogen utenfor i et eget loungehjørne.

Før: Rotete kontorrom

© Privat

Vakker utsikt, men ingen mulighet til å nyte den. Det var utgangspunktet for dette soverommet. Potensialet var stort, men rommet var dårlig utnyttet. Innredningen bestod av kjedelige kontormøbler, og vindusplassen, som vender mot leilighetens beste utsikt mot skogen og havnen, ble ikke benyttet. Ting ble oppbevart under sengen, oppå skapet og i vinduskarmen.

Etter: Inspirerende oase

© Kim Ahm

Etter forvandlingen er rommet blitt et sted man vil være. Her kan man sette seg ned med en bok eller en beroligende kopp te, eller man kan ta med seg de først ankomne middagsgjestene inn på et glass vin mens vertinnen gjør ferdig makeupen foran speilet. Hele rommet fremstår nå som lyst og åpent, og alle unødvendige detaljer er ryddet bort.

Gjemt bak gardinet

© Kim Ahm

At rommet ble brukt som arbeidsplass, gjorde det unødvendig rotete. Nå er alle de nødvendige tingene som klær, bøker og printer gjemt bak en ny gardinløsning. Gardinene skjuler noen praktiske skap som har stor oppbevaringskapasitet. Ettersom bærbare pc-er er blitt mer vanlig, er det lettere å redusere størrelsen på arbeidspulten, eller å kvitte seg med pulten helt.
Hvit Rin-stol 5515 kr, Fritz Hansen/Tannum. Stolen Space Lounge på dreiefot, trukket i 100 % ulltrekk av typen Divina Melange, 18 627 kr, Fritz Hansen/Tannum. Strekkodepute,
fra 750 kr hos In Design. Grått flettet teppe, 80 x 140, 1199 kr pluss frakt, hayshop.no. Bordlampen Nosy fra Salto & Sigsgaard, 3324 kr, Expo Nova.

Flotte farger

© Kim Ahm

Innredningseksperten valgte å sette fokus på farger og former med både veggdekorasjoner, tilbehør og småmøbler.

Akrylblomster

© Kim Ahm

De fargesterke blomstene i akryl er limt direkte på veggen med passe avstand mellom hver av dem. De er satt opp i tre forskjellige størrelser i et avgrenset område på bare én av rommets vegger. På den måten spiller de en sentral rolle i innredningen, men uten å dominere.

Maskulint og feminint

© Kim Ahm

Kombinasjonen mellom det maskuline og det feminine ses i det lille skarpskårne metallbordet i det ellers myke loungeområdet. Blomster som matcher akrylblomstene iveggdekorasjonen, kan settes i de små feminine keramikkvasene og fordeles rundt i soverommet.

Investér i lampe

© Kim Ahm

En fin lampe er alltid en god investering, den gir godt lys og er et designelement. Her er den slanke bordlampen kombinert eff ektfullt med et nattbord i tre.

Relaterte artikler