Et rolig rom

Soverommet var bare et stort lagringsrom som Lise og Peter tilfeldigvis også sov på. Vi dro på besøk og sikret dem nattesøvnen, se før- og etterbildene her!

© Andreas Mikkel Hansen

Lise og Peter flyttet inn i det nybygde huset i 2005, og det eneste rommet de hadde problemer med å innrede, var soverommet. Det ville bare ikke henge sammen!

  • Og så tenkte vi hele tiden at vi skulle fikse soverommet litt etterhvert, for det hadde ikke akkurat topprioritet da vi skulle innrede det nye huset vårt. Men så har vi liksom aldri kommet så langt, og nå er soverommet først og fremst et sted hvor vi lagrer ting som ikke får plass i andre rom, forteller paret. Bo Bedres innredningsekspert Eva Gjessing tok utfordringen. Hun valgte å male rommets ene vegg i en støvet grønnblå farge. Den gir ro og tyngde til rommet, samtidig som den understreker den grønne Verner Panton-stolen som tidligere ikke gled naturlig inn i interiøret. Sengetøy, tepper og puter er valgt i de samme lune grønnyansene.
  • Det er kommet en helt ny ro inn i soverommet vårt, og fargene her inne gir en fantastisk god atmosfære. Det er blitt et rom vi har lyst til å oppholde oss i. Og så elsker vi at Panton-stolen, som vi har fått av Peters foreldre, endelig kommer til sin rett. Fra å ha vært stuet bort på soverommet, er den nå blitt rommets midtpunkt, sier Lise og Peter.

Se flere bilder på de neste sidene!

Før ...
© Andreas Mikkel Hansen

Rommet var pregløst, kjedelig og manglet helt en rød tråd. Vi endret:
• Veggen bak sengen er malt i en dus grønnblå farge.
• Bokhyllene og bøkene er ryddet bort, og en hvit stigehylle er satt inn til parets småting. Hyllen og bildet på veggen løfter dessuten rommet i høyden.
• Tekstiler som tar opp igjen veggfargen samler rommet. Blekrosa er valgt som kontrastfarge til det grønne.

Estetikk i hvert objekt
© Andreas Mikkel Hansen

Man trenger ikke særlig mye kunst på veggen når man har så dekorative møbler som det Lise og Peter har. Både Greta Grossmans lampe Grasshopper og Verner Pantons ikoniske stol står fantastisk helt alene. Bokhyllen fra Swedese var egentlig alt familien trengte av hylleplass, ettersom de stort sett leser på lesebrett og lagrer bøker der. Hyllen er derfor brukt til å stille ut få, utvalgte ting i samme fargenyanser som veggen, stolen og sengeteppet.

Små grep som har stor effekt
© Andreas Mikkel Hansen

Det overrasket paret hvor lite som faktisk skulle til for å løfte rommets uttrykk betraktelig. Få og enkle ting utgjør en stor forskjell i et såpass enkelt rom. Det fargerike sengeteppet samler de ulike nyansene i rommet, men er også et selvstendig blikkfang. Vil de tone ned fargebruken, kan de bare legge det bort. Sanselig keramikk med ulike overflater skaper liv i vinduskarmen. Litt grønne planter og blomster understreker den grønne utsikten utenfor vinduet.

Tre steg til samme stil
© Produsentene
  1. Velg en lett og enkel hylle, slik at det du setter inn i den ikke overdøves av rammene. Hyllen Versus er utformet i eik, 10 999 kr, Bolia.
  2. Sengetøyet bør ikke bryte med resten av stilen i rommet, men heller understreke den. Sengesett, Cube Blue, i 100 prosent bomull, 550 kr, Normann Copenhagen.
  3. Velg lamper som er justerbare og enkle å dreie på soverommet. For eksempel Cobra, designet av Greta Grossman i 1950. 4195 kr, Gubi.