Nye tider

Ikke la tiden fly ifra deg! Gå inn i det nye året med en ny klokke - funksjonelt, dekorativt, og helt i takt med interiørtrenden.

Tiden flyr!
© Produsentene

Poesien er til å ta og føle på i den håndlagede klokken Swallow fra det taiwanske designstudioet Haoshi. De har satt tolv fjærlette svaler der hvor det vanligvis ville stått tall på klokken. Slik blir vi på vakkert vis minnet på at tiden flyr.

Sjekk hjemmesiden og nyt musikken der, den får på sin egen måte tiden til å gå i stå.

Klokkeskål
© Produsentene

Designeren Lorenzo Damiani bruker knallfarger på sine Catino-klokker, som er utformet som skåler med klokker i bunnen.

Diamantinidomeniconi.it

Helt ko-ko
© Produsentene

Den japanske designeren Naoto Fukasawa kan det med klokker. Det er han som har laget Cuckoo Clock for italienske Magis. Enda en nytolkning av det gammeldagse gjøkuret.

Magisdesign.com

Kremmerhus i keramikk
© Produsentene

Den italienske produsenten Diamantini & Domeniconi er kjent for sine fantastiske klokkekolleksjoner - utformet med glimt i øyet, takket være samarbeid med ulike designere.

De kremmerhusformede klokkene Non La er av keramikk, og er tegnet av Studio Klass.

Fra hånd til vegg
© Produsentene

Skagen Design er først og fremst kjent for sine armbåndsur. Nå setter de også tiden til veggs med blant annet denne svarte aluminiums- klokken med slanke tall og visere.

Skru tiden tilbake
© Produsentene

Porselen og klokker er kanskje ikke verdens mest naturlige brorskap, men når det gjelder den spanske designeren Jaime Hayón er alt mulig. Han har i flere år samarbeidet med Bosa Ceramiche, og fra det samarbeidet har blant annet denne Fantasmico-klokken oppstått, en moderne utgave av den klassiske kaminklokken.

Tavleklokke
© Produsentene

Denne veggklokkens overflate er dekket av tavlelakk, slik at man kan skrive avtaler og huskelapper på den. Den gode ideen er Enrico Azzimonti sin for Diamantini & Domeniconi. Diamantinidomeniconi.it

Effektivt!
© Produsentene

Norske Siren Elise Wilhelmsens365 Knitting Clock strikker tiden mens den går. Den konseptuelle klokken gir deg et fysisk begrep om tiden, i form av et to meter langt skjerf etter ett år.

På hengende håret
© Produsentene

Man blir automatisk glad av å kikke på Enrico Azzimontis Coco-klokker, som henger fra taket og er i bevegelse.

Diamantinidomeniconi.it

Lek med tiden
© Produsentene

Glow er designet av norske Hallgeir Homstvedt. Først lanserte han den som en prototype på møbelmessen i Milano i fjor, men i høst kom den til det norske markedet i samarbeid med produsenten Lexon. Hallgeir har fargelagt baksiden av viserne, og det er denne fargen som gir gjenskinn på selve urskiven - derav navnet Glow.

Geometrisk
© Produsentene

Designerne i det Brooklyn-baserte designstudioet LeeLABS har latt seg inspirere av geometri og symmetri på den måten som begrepene brukes innenfor arkitektur og tekstilindustri. De har lekt med regler og manipulert mønstre på en ekspressiv og overraskende måte. Resultatet er en klokkekolleksjon som blant annet Ruffle Para Clock inngår i.

Leelabstudio.com

Tiden flyr!
© Produsentene

Inspirert av frasen "Time flies when you’re having fun" har Jenny Walsh Design designet et bevinget veggur. Klokken er håndlaget i hjembyen Dublin og kan kjøpes på nettet.