Nydelig nytt

Vi har plukket ut 11 fine kjøp som du kan føre opp på ønskelisten.

11 nye til huset
© Produsentene

Nytt år, nye muligheter? Gjerne det, hvis vi kan få velge oss ut noen av disse fine kjøpene til å fornye hjemmene våre med.

På de neste sidene kan du se alle favorittene, og finne dine "nye muligheter"!

Halvmånelyst
© Produsent

Radon Nigra fra Lightyears er ikke ny, men passer perfekt i stilen akkurat nå. Hans Sandgren Jakobsen har gitt lampen er skjerm som kan bøyes fra 0 til 90 grader, for direkte eller indirekte lys. Smart? 2195 kr, lightyears.dk.

Farget i taket
© Produsent

Lamper i farget glass kommer vi til å se mye, mye mer av fremover. De vakre Shadows, designet av Lucie Koldová og Dan Yeffet for Brokis, får spesielt stor effekt når de henger samlet i klynge. 11 489 kr, kejserk.dk.

Stilig teknikk
© Produsent

Designer Lukas Dahlén slår et slag for den gamle håndverkteknikken man gjerne ser på taket av gamle stavkirker. Skapet Spåna er dekket av kløyvd shingel i furu. Pris på forespørsel, lukasdahlen.se.

Matt og mettet
© Produsent

Om det er fordi de nye malingstypene har den samme matte overflaten vi kjenner fra tapeter, eller om det er tapetprodusentene som har hevet seg på de matte malingstrendene, er ikke godt å si. Mineral fra Borge er i hvert fall en deilig ensfarget tapetkolleksjon i fiber, designet av Ulrica Hurtig i 30 forskjellige mettede fargenyanser. Fra 198 kr per rull.

Ny flamme
© Produsent

Keramikklysestaken Candle Torch er designet av Andreas Engesvik, Oslo for Petite Friture. Den lyser som en lykt, og siden flammen er skjermet for trekk, kan den til og med stå ute. Fra 340 kr, petitefriture.com.

Nøtteknekkeren
© Produsent

Valnøtt er rett og slett en veldig vakker tresort, og Skovbys hoffdesigner, arkitekt Per Hånsbæk, har greid å maksimere materialets estetiske kvaliteter. Skjenken 942 har noen stramme detaljer i aluminium, som gjør den ekstra tøff. 12 999 kr.

Passe på
© Produsent

Dette er metallsløyd på sitt beste! Tom Dixons nyeste variant av Beat Light er dreid og banket sammen av messingplater, og denne gangen har han latt materialet være i sin reneste form, bare børstet lett på utsiden. Fra 3380 kr, Eske.

Perfekt match
© Produsent

Nederlandske Imperfect Design kobler formgivere med håndverkere i utviklingsland. Keramikk-krukkene i Bat Trang-serien er designet av Arian Brekveld i samarbeid med lokale håndverkere i Vietnam. Vakre produkter og en veldig god sak! Fra 264 kr, imperfectdesign.nl.

Pottetette
© Produsent

Håndverkerne hos japanske Kaikado har videreført kunsten å lage lufttette metallbokser med doble vegger gjennom tre generasjoner. Det er meningen at boksene i tinn, messing eller kobber skal få en vakker patina over tid. Kaikado Tea Caddies, fra 1088 kr, postcardteas.com.

Stol med stil
© Produsent

Det er enkelte ting som bare blir finere med årene. Disciplines Pocket er én av dem, og vi blir så glade hver gang vi har en god grunn til å vise stolen, som er designet av studioet Ding3000. Nå kommer den i eik og svart skinn. 12 180 kr, discipline.eu.

Toppen av et tre
© Produsent

Den franske designeren Noé Duchaufour Lawrance har latt seg inspirere av de gamle pinjetrærne i Villa Borghese i Roma. Lurer du på hvordan de ser ut, så har de ganske lik form som bordet Borghese. 13 149 kr, lachance.fr.