Her er 17 moderne lysekroner med blikkfang

Lysekroner har enda en gang inntatt spotlighten, da de er det perfekte motspillet til det skandinaviske hjemmet. Her er de moderne lysekronene vi ønsker oss nå.

Gjensyn med en ny og forbedret lysekrone

Den tunge prisme-lysekronen, som de fleste av oss nok forbinder med en foreldet innredning, har fått en moderne oppgradering.

Selv om de fleste moderne lysekroner er strippet for både prismer og krystaller, så finnes de fortsatt. Men langt de fleste har nå store glasspærer og kupler, som gir den et lettere og mer rent uttrykk.

Den velkjente dramatikk forbundet med en antikk lysekrone har tross alt ikke gått tapt i den nyfortolkede versjonen. Det er fortsatt mange fine og gode detaljer som kommer til uttrykk ved den moderne lysekronen - noe som gjør at den blir et vakkert og skulpturelt objekt i hjemmet.

Utover dette er en lysekrone en opplagt mulighet for å tilføye mer personlighet til innredningen.

Lysekroner finnes i et hav av former og størrelser. Velg en med mange armer og karakter og la den være sentrum i et større rom - mens en mer avdempet lysekrone er perfekt til et hjem på færre kvadratmeter.

Design lysekrone fra Verpan
© Verpan

Designlysekrone fra Verpan

Verner Panton har designet mange fine lamper, og blant disse en vakker gull-lysekrone. Designet inneholder mange spiraler som henger sirlig ned og skaper en illusjon av ro og orden.

Lysekronen blir et helt kunstverk og dens form gjør at den sprer et flott lys ut i rommet. Lampen kommer i flere farger og størrelser.

Lysekrone fra Verpan, Spiral SP2 Gull, kjøp den her.

Lysekrone fra House Doctor i sort moderne udgave
© House Doctor

Den enkle lyskilden

Den vakre lampen har et funksjonelt og skulpturelt design, som gir hjemmet en personlig og enkel touch.

Lysekronen har detaljer i både sort og messing så den vil passe inn i både spisestuen og entreen.

Lysekrone fra House Doctor, Molecular, finn den her.

Norsk design

Denne vakre kombinasjonen av krystallkuler heter passende nok "Soloppgang", og er en nyhet fra Hadeland Glassverk. Krystallkulene er munnblåste og mønstrene er diamantslipt for hånd etter 250 år gamle tradisjoner. Inspirasjonen har designer Maud Gjeruldsen Bugge fått fra en gnistrende soloppgang med et intenst og vakkert fargespill.

Krystallkule fra Hadeland Glassverk, Soloppgang, 25.950 kr.

Lysekrone moderne lampe frynser lyserød Warm Nordic
© Warm Nordic

Elegante frynser

Den ikoniske lysekronen med frynser er et tidløst design med referanser til antikkens innredning.

Frynsene skaper et hyggelig og behagelig lys og skjuler samtidig lyskilden på vakkert vis.

Lampen er opprinnelig designet av Hans-Agne Jakobsen, men er nå relansert hos Warm Nordic, hvor den også finnes i hvit.

Lysekrone fra Warm Nordic, Fringe Pendel, 5.999 kr., kan kjøpes her.

Overdådig krystal lysekrone med glas
© Markslöjd

Lysekrone med fargede og klare prismer

En overdådig krystall-lysekrone som er elegant i sitt uttrykk. Lysekronen har prismer som har flere farger og gir et helt unikt og vakkert lys. Den fås i to forskjellige størrelser.

Krystall-lysekrone fra Markslöjd, Hidden Gem L, kjøp den her.

Sort lysekrone i antik look fra Normann Copenhagen i glas
© Normann Copenhagen

Industriell look

Her er en moderne lysekrone med et industrielt uttrykk som passer godt inn i det rå hjemmet. Lysekronen er av polert marmor og røykfarget glass. De dekorative glasspærene gir et varmt lys gjennom det røykfargede glasset.

Lysekrone fra Normann Copenhagen, Amp large i smoke/sort, kan kjøpes her.

Kugle lysekrone fra Frandsen
© Frandsen

En ny fortolkning av den klassiske lysekronen

Denne vakre lysekronen er utformet med syv kuler som henger i forskjellige lengder - noe som gir lysekronen et litt tilfeldig uttrykk. Lampen er en ny fortolkning av den klassiske lysekronen - uten krystaller. Lysekronen vil pryde over et spisebord eller i en høy entré eller kjøkken.

Kugle lysekrone fra Frandsen, Ball Multi Chandelier Gold, kan finnes her.

Lysekrone med muslingeskaller fra Verpan
© Verpan

Lysekrone med muslingskjell

Med de mange små muslingskjellene gir denne lysekronen enhver innredning en frisk pust. Lysekronen er perfekt til deg som gjerne vil skille deg ut gjennom innredningen.

Den er designet av Verner Panton og står som en skulptur i rommet. Lampen sprer et helt spesielt lys hvor fargene og skyggene kommer til deres fulle rett.

Muslingskjell lysekrone fra Verpan, Fun 10dm, finn den her.

Lysekrone med særligt retro og samtidig elegant look
© MENU, Søren Rose.

Tidløs New York-design

Denne lysekronen har en retro og elegant look som er inspirert av designeren Søren Roses reiser i USA.

Lysekronens uttrykk er moderne og assosieres til området Tribeca i Lower West Manhattan. Man har hentet inspirasjon fra 1930-tallets glamorøse New York og det gjør den enkel og tidløs.

Chambers lysekrone, Menu, Leonard Chandelier Black, fra 600 Euro, finn den her.

MIIRA 6 CIRCULAR BRASS OPTIC
© Nuura

Lysekrone med håndblåste glasskupler

Lampemerket Nuura har manifestert seg som et kvalitetsmerket når det kommer til både estetikk og kvalitet - og merket har selvfølgelig også skapt deres versjon av den moderne lysekronen.

Denne kommer i en metallring i messinglook og seks håndblåste glasskupler som fordeler lyset på en sanselig og elegant måte gjennom glassets struktur. Lampen fås både med 6 og 8 kupler og i forskjellige metaller.

Miira lysekrone, Nuura, 26.499 kr. kjøp den her.

Ikonisk moderne lysekrone i klassisk design
© Louis Poulsen

Ikonisk dansk design

Denne stammerkronen er designet av Poul Henningsen og er en ikonisk lampe som i sitt uttrykk er helt klassisk. Lampen er en stilsikker utgave av den moderne lysekronen.

Skjermene er utført i munnblåst opalisert trelagsglass, hvor glasset er blankt på yttersiden og sandblåst matt på innersiden som skaper et mykt lys.

Designlysekrone fra Louis Poulsen, PH 2/1 Stammekrone, 20.650 kr., kjøp den her.

Lysekrone med mundblæste glaskupler
© Nuura, Sofie Refer

Med håndblåste glasskupler

Denne ekstraordinære lysekronen er et verk af Sofie Refers. Den består av en klynge håndblåste, opal-glasskupler og armatur i børstet messing. Lysekronen har et asymmetrisk utseende og en enkel fargepalett - noe som gir den et moderne og stilrent uttrykk.

Lysekrone, Nuura, apiales 18 brushed brass, 41.999 kr., finn den her.

Lysekrone i enkelt design med sorte og hvide detaljer
© MENU

Moderne lysekrone

Denne lysekronen er designet av Tim Rundle som har fokus på det enkle i sitt design - og med dens sorte og hvite detaljer får lysekronen et elegant og raffinert uttrykk. Lampen er designet til å bli tatt med fra leilighet til leilighet, som er en smart løsning for byfolk som flytter rundt.

Lysekrone fra Menu, tr bulb suspension frame, 800 Euro, finn den her.

Lysekronen her er inspireret af forårsblomsternes verden
© LE KLINT

Belysning til spisebordet

Lysekronen her er inspirert av vårblomstenes verden og designet av Sinja Svarrer Damkjær.

Den kommer med med tre, fem eller syv papirlampeskjermer som symboliserer utsprungne blomster som svaier nedover i myke buer. Den gir et vakkert og godt lys over spisebordet.

Lysekrone fra LE KLINT, the bouquet meduim chandelier med 7 standardskjermer, 12.995 kr., finn den her.

Lysekrone udformet af mundblæste kugler af opalglas inspireret af himlen
© Astep

Med inspirasjon fra himmelen

Denne ikoniske lysekronen er designet av den berømte Gino Sarfatti som var veldig inspirert av himmelen og månen. Dette kommer til uttrykk med lysekronens nesten svevende kuler, som holdes på plass av de malte ringene i aluminium.

Den er utformet av håndblåste kuler av opalglass, som sprer et behagelig og mykt lys i rommet. Hver enkel lille ring har sitt eget snitt som gjør det mulig å plassere kulene oppover eller nedover, alt etter hvilket lys man ønsker i rommet.

Modellen fås med 16 eller 24 glasskuler og i fargen sort eller champagne, så du kan få akkurat den som passer best inn i ditt hjem.

Design lysekrone fra Astep, modell 2109, fra 88.549 kroner, Les mer om lampen her.

Louis Poulsen VL Ring Crown 5 Vilhelm Lauritzen
© Louis Poulsen

Lysekronen

Det finnes lysekroner og så finnes det lysekronen. Det vil noen kanskje påstå at Louis Poulsens VL Ring Crown-modell fortjener tittelen på.

Designet av den legendariske arkitekten Vilhelm Lauritzen på 1940-tallet og produsert i ubehandlet, polert messing med de tilhørende skjermene i håndblåst, opalt trelagsglass. Dens elegante uttrykk har referanser til en tid, hvor håndverk og kvalitet var en luksusvare. Lysekronen kommer også med 3 eller 7 skjermer.

Lysekrone, VL Ring Crown 5, Louis Poulsen, 34.575 kr., finn den her.

Lysekrone til både indendørs og udendørs
© JOTEX

Lysekrone til både innendørs og utendørs bruk

Lysekronen med fine prismer av metall og plast gjør at den enkelt kan tas med ut fra stuen til terrassen. Den har noen midtøstlige trekk over seg og det kan fungere som en fin kontrast til den skandinaviske minimalismen. Bruk den sammen med fargerike tepper som på bildet, eller som et dominerende element over spisebordet.

Lysekrone fra Jotex, Kroatien 2.299 kr., finn den her.

Iøjefaldende og luksuriøs lysekrone til hjemmet med dens store stel i en klassik matsort
© Flos

Iøynefallende og luksuriøs

Denne lysekronen fremstår iøynefallende og luksuriøs med dens store fatning i en klassisk matt sort. Lysekronen gir et dramatisk og grafisk blikkfang til innredningen - med lys, såvel som uten lyd. Dersom du vil skape drama og storslått Game of Thrones-stemning, så er dette lysekronen for deg.

Lysekrone fra Flos, 2097/50 pendel i sort, 33.650 kr., les mer om den her.