Heit flamme

Hvem skal holde deg varm i vinter? Den solide, den trendbevisste eller miljøaktivisten? For ordens skyld: Vi snakker peis ...

 
Den fleksible
© Produsent

Den renlinjede Scan 83 er designet for å la deg nyte flammene uansett hvor du er i rommet: Ovnen kommer nemlig med dreibart understell, noe som gjør den perfekt for rom som krever fleksibilitet. Designen er dessuten «smooth» og lekker, med håndtaket - som forøvrig holder seg kaldt - strategisk plassert for å understreke det rene uttrykket.
20 990 kr.

 
Den langstrakte
© Produsent

Den stramme, superenkle Rais Q-20 er svært maskulin i formen og tar liten plass. Til gjengjeld strekker den seg høyt til værs om du vil, og understreker på den måten høyden i rommet. Høy og slank, altså. Det blir man jo aldri lei av ... 30 900 kr, Varmefag

 
Den pålitelige
© Produsent

Jøtuls FS 173 er en fin og trygg klebersteinspeis som lar deg velge om du vil sende varmen ut gjennom en ventil i toppen eller lagre den i steinen. 36 990 kr, inkludert innsats.

 
Den sammensatte
© Produsent

Nordpeis' Panama Q-23FL lar deg sette sammen flere ulike moduler for å få den størrelsen og funksjonen du trenger. Du kan altså bygge den
så høy du vil, du kan velge om du vil ha innsyn fra front eller også fra én av sidene, om du vil ha en benk ved siden av eller om du vil ha stående eller liggende vedhylle. Denne saken tilpasser seg deg, altså, og det er aldri feil. Fra 31 800 kr.

 
Den solide
© Produsent

Med den brede i41-serien fra Contura får du rene widescreen-skjermen med godt innsyn til flammene i front og fra venstre eller høyre side. Du kan også velge omramming. Vi liker klebersteinsvarianten, men du kan få den i brun sandstein eller hvit artstone om det passer bedre. Som vist, med granittbenk, 43 900 kr, Varmefag.

 
Den trendbevisste
© Produsent

Nordpeis har kombinert hvit marmor med eikepaneler i sin Fargo-serie, en materialkombinasjon vi liker godt. Det veldig nordiske uttrykket, som minner litt om finske badstuer, funker fint her hjemme, synes vi. Omrammingen blir som et arkitektonisk element i interiøret, og det er aldri feil. Velg mellom sideinnsyn fra venstre eller høyre. Eller dropp eikepanelene helt og gå for betongvarianten for et røffere uttrykk. Fra 32 900 kr, Varmefag.

 
Miljøaktivisten
© Produsent

Bionic Fire er en serie ovner fra Rais med en helt ny miljøprofil.
Takket være de to brennkamrene - og dermed også to flammer - blir forbrenningen ekstra ren, uten restpartiklene vi helst ikke vil omgi oss med. Fra 38 900 kr, Varmefag.

 
Prisvinneren
© Produsent

Jøtul er gode på design, noe F373 WHE er et eksempel på. Den er nemlig den eneste vedovnen som kan smykke seg med en Red Dot Design Award. Nå kommer den i en oppdatert variant med hvit emalje, for å passe inn i lyse nordiske interiører. Vi liker! Fra 22 490 kr.

 
Rundbrenneren
© Produsent

Den avrundede formen i Morsøs 7400-serie gjør støpejernsovnene til myke innslag i interiøret, og de kan stå både i et hjørne eller mot en rett vegg. Peisovnen kommer både med og uten vedlager, så du kan velge. 14 995 kr, Varmefag.