7 spennende lampenyheter

La det bli lys, og la lyset være et dekorelement i seg selv! Her er syv nye lamper som oppfyller begge krav.

Lysende ideer
© Produsentene

En lampe er ikke lenger bare en lampe, den skal pgså være dekorativ, spennende og inspirerende. Og gjerne også et lite kunstverk i seg selv.

Vi har plukket ut syv lampenyheter som vil lyse opp tilværelsen, finn din favoritt på de neste sidene.

Spennende samarbeid
© Produsent

Lampen Lite er resultatet av et utforskende samarbeidsprosjekt mellom nederlandske Rick Tegelaar, Casper Tolhuisen og Joris de Groot. Pris ikke fastsatt ennå, ricktegelaar.nl.

Lysfontene
© Produsent

Vakre Lumi er håndlaget i Melbourne, Australia, og har nydelige detaljer og et vakkert lys. Du kan velge mellom ulike fargekombinasjoner på glassene og på ledningene. Sjekk ut bribeglassware.com.au.

Naturlig skjønnhet
© Produsent

Den australske designeren Adam Cornish har laget Stoneware Lighting, en serie flotte lamper i hånddreid leire. Lampene er kun brent, og er verken glasert eller tilsatt fargestoffer. 3135 kr, adamcornish.com

Dobbelt-isolert
© Produsent

Dewar Glassware er briten David Derksens nyeste produkt. I lampene og vasene har han utforsket materialet glass, og latt seg inspirere av Sir James Dewars termoflaskeprinsipp fra 1892. Fra 4678 kr, davidderksen.bigcartel.com.

På sokkel
© Produsent

The Vapeur er en serie lamper designet av Inga Sempé for den franske produsenten Moustache i 2009. Soklene er nå fargerike, og den selv­bærende skjermen i tyvek har også fått mer liv. 1683 kr, moustache.fr.

Rammeverk
© Produsent

Pendelen Bodyless, designet av Arik Levy for franske Forestier, har en vakker og nedstrippet form. Her er det enkle detaljer som sammen med lys og luft skaper volumet. Pris på forespørsel, Eske.

Smygende lampe
© Produsent

Lampen Light Forest sprer seg som en klatreplante ut over vegger og tak - om du vil. Nederlandske Ontwerpduo spesiallager belysningen til det området den skal monteres i. Forespørsel gjennom kollekted.no.