20 dramatiske nyheter

Vi tjuvstarter på mørketiden med en deilig dramatisk stil hjemme. Her er tjue lekre kjøp!

Deilig dramatisk til høsthjemmet 
© Produsentene

Når nå først høsten er på vei, og det stadig blir mørkere og kaldere utendørs, kan vi jo like gjerne omfavne det fullt og helt.

Mørke farger og saftige materialer gir en intens og høstlig look, gjerne kombinert med heltre, stein og andre naturmaterialer.

Vi har plukket ut 20 godbiter, på de neste sidene kan du finne dine mørke høstfavoritter!

Myk og stram på én gang 
© Produsent

Sofaen Soft Blocks er én av høstens heteste nyheter fra Muuto. Norske Petter Skogstad viste prototypen, som er inspirert av høyballer, for første gang under møbelmessen i Milano i 2009. Nå er den endelig satt i produksjon! Fra 30 000 kr.

Stramme linjer til tunge bøker 
© Produsent

Arkitekten og designeren Daniel Libeskind har tegnet bokhyllen Web for italienske Poliform. Det er produsert 300 stykker i ren corian, som er nummererte og signerte, 121 250 kr, viamilano.no.

Mørk eleganse 
© Produsent

I tillegg til de kraftige, nesten maskuline fargene har det nye serviset fra Royal Copenhagen også et nytt designelement: En spesiell matt glasur som gjør overflaten på Sort og Blå Riflet rå og rustikk. Serviset består av tallerkener, dyp tallerken, eggeglass, tekanne, termokrus og krus med hank. Prisene ligger fra 249 kr.

Glamorøs eleganse 
© Produsent

Grace Table og Pride Mirror er to godbiter fra luksuriøse Sé Collection III av den slovenske designeren Nika Zupanc. Perfekt balansert glam mot det sarte uttrykket. Pris på forespørsel, se-london.com.

Lekker luksus som lukter godt 
© Produsent

Delikat duftlys i håndlaget eske laget av svart jern. 572 kr, artilleriet.se

Ny farge fra Le Creuset 
© Produsent

Høstens farge fra Le Creuset heter Ocean, og er en blågrønn farge som med sine mørke nordiske nyanser treffer trendene godt. Ocean er en komplett serie med gryter og panner i støpejern, med matchende stentøy. Støpejernsgryte i str 26 cm, 1999 kr.

Delikat opp-ned 
© Produsent

Den londonbaserte norske designduoen Hunting & Narud har utfordret vår oppfatning av glassbord med sin nye serie Apex. Her er det det håndblåste glasset som holder den koniske trestrukturen oppe, og det er bare ett punkt på 5 mm som støtter de ulike trekonene mot understellet. Se huntingandnarud.com. for pris og kjøp.

Bare krøll ... 
© Produsent

Adelaide er håndlagede boller i benporselen, laget av kunstneren Xie Dong fra Beijing. Produsert av Driade, 14 550 kr, Expo Nova.

Mørke bilder 
© Produsent

Ingenting i veien for å kjøre på med litt dramatisk kunst, vel? Fototrykk, Urban Girl, 864 kr, theresesennerholtshop.se

Mykt og varmt 
© Produsent

Når høsten kommer for alvor, vil vi pakke oss inn i dette deilige pleddet og gå i hi på sofaen. Pledd fra Slettvoll, 1690 kr.

Leken eleganse 
© Produsent

Det er alltid en litt leken twist på Jaime Hayons design, men den er også alltid stilfull - som sofaen Vico fra Cassina. 44 880 kr, Expo Nova.

Stilig oppbevaring i skinn 
© Produsent

Pene oppbevaingsesker i skinn setter prikken over i*en på en mørk og elegant høststil. Slettvoll, 425-685 kr.

Luksuriøs oppbevaring 
© Produsent

Antonio Citterio har designet Alcor, et oppbevaringssystem for Maxalto. Den litt orientalske looken, ispedd en herlig kombinasjon utsøkte farger med ulik overflatebehandling, gir den varig verdi. 117 065 kr, Expo Nova.

Stig opp! 
© Produsent

Charlie Styrbjörn Nilsson har designet Ladder for Gebrüder Thonet Vienna. Den er ment til oppbevaring, men er også fin å se på. 4920 kr, superblue.se.

Helt uskjermet lys 
© Produsent

Lampen Badess av Antonino Sciortino består av én enkel jernvaier, en lyspære og en base. That's it. Hvor kult er ikke det? atipiconline.com.

Alt på ett brett  
© Produsent

Et svart brett er perfekt til å dandere lekre stilleben på. 468 kr, Tine K Home.

Tøft i taklampa 
© Produsent

Store industrielle lamper som denne gjør seg veldig godt i par, og til den prisen har du faktisk råd til to også! Hektar, 195 kr, Ikea.

Pynt med puter 
© Produsent

La mørke, myke tekstiler sette preg på høsthjemmet ditt. Pute fra Åhléns, 40 x 60 cm, 299 kr.

Trillingvaser 
© Produsent

Vasesettet Balance er designet av Hallgeir Homstvedt for Muuto. Settet blander vaser og skåler i forskjellige former og farger. Vasene er støpt i farget leire, og brettet er lagd av stål. Når vaser og brett brukes sammen, aktiveres en magnet som holder vasene balansert i stående stiling. Sett med tre vaser, 999 kr.

Lekker luksus på soverommet 
© Produsent

Unn deg noe nytt sengetøy nå som mørket snart senker seg over landet. Så blir det ekstra godt å holde sengen... Alexandra sengesett i sateng fra Høie, 830 kr.