Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Svart og svevende luksuskjøkken

I en nedlagt fabrikk som er ombygd til en bolig, har eierne av designvirksomheten Vipp skapt et helt unikt kjøkken. Her svever kjøkkenøya over gulvet, en effekt som understrekes av lyset i elementene.

I forlengelse av kjøkkenet

© bo-bedre.no

Noen er så heldige at de kan starte helt fra bunnen av når de skaper sitt hjem – og sitt kjøkken. Ekteparet Mogens Dahl og Jette Egelund kjøpte like godt et nedlagt fabrikklokale og brukte ett år på å bygge det om til en luksusleilighet med et helt unikt kjøkken fra Boform. Jette Egelund eier Vipp, kjent for sine klassiske pedalbøtter til kjøkken og bad.

– Kjøkkenet er blitt det naturlige møtestedet og samlingspunktet i leiligheten. Her starter vi dagen med kaffe og aviser, her møtes vi igjen om ettermiddagen og snakker om dagens opplevelser, forteller hun.

I samarbeid med Boform tegnet ekteparets. interiørarkitekter den svevende modulen og den vegghengte broen med innebygde elementer som kjøleskap, avtrekksvifte og lys.

– Ingenting i leiligheten vår er standard. Derfor skulle selvsagt ikke kjøkkeninnredningen være det heller, konstaterer Mogens Dahl.

Alle rør og ledninger er skjult, enten i veggene, under gulvet eller i taket. Dermed får de rene flatene dominere.

Særlig er vi fornøyde med at avtrekksviften ligger så tett oppunder taket, da har vi fritt utsyn gjennom hele leiligheten når vi lager mat, sier Mogens Dahl. Han er også svært fornøyd med sveveeffekten på kjøkkenøya.

Den gir kjøkkenet et helt spesielt og skulpturelt uttrykk, midt i leiligheten. Dessuten blir det lettere å vaske rommet, mener paret.

Kjøkkenet var noe av det første de gav seg i kast med da de startet renoveringen. Paret kan ikke huske hvor de hentet inspirasjon og ideene fra, men forteller at de dyrker en felles interesse for design og arkitektur, både hjemme i København og når de er ute og reiser.

Jeg gjemmer alltid på inspirerende artikler fra boligmagasiner, og sparrer med designavdelingen på Vipp, forteller Jette.

Håndplukket til deg