Skygger av grått

Den grafittgrå fargen på de fire 7’er-stolene fikk slå an tonen i dette lille, men skreddersydde kjøkkenet. Her er det lagt vekt på luft og god plass, blant annet gjennom innebygde spesialløsninger og null overskap.

En integrert kum

© bo-bedre.no

Det opprinnelige kjøkkenet i den lille leiligheten åpnet ikke for den store utfoldelsen over grytene. Det var trangt, mørkt og langt fra drømmen om den åpne planløsningen Julie og Christian Ulrich hadde sett for seg da paret kjøpte det tre etasjer store byhuset i København sentrum som nylig var slått sammen til én stor leilighet.

Paret hyret en interiørarkitekt, som fikk følgende utfordring: Gi oss et kjøkken som er integrert i husets allrom, uten at det dominerer interiøret, men likevel skaper en luftig og romslig følelse rundt de ulike funksjonene. Dette innebærer for eksempel ingen tyngende overskap – og en nedtonet, rolig fargepalett som gir balanse i rommet, der en dør nå er blendet og veggen mot spisestuen er fjernet. Syver-stolenes grafittgrå farge er med diskré nyanseforskjeller ført videre både på bordplater, veggene, den nye kokenisjen og det nylagte linoleumsgulvet. Miksen av kremhvite høyglanselementer, hvite vegger og den matte bordplaten skaper dessuten et spennende lysspill og lar det lille kjøkkenet bli en naturlig del av allrommet.

– Det beste med kjøkkenet er at interiørarkitekten har tatt så mye hensyn til rommet, for eksempel er det lille spiskammervinduet i hjørnet bevart og ikke dekket av overskap. Kokenisjen er en glitrende idé, med den får vi utnyttet kjøkkenet maksimalt. Og så er det Quooker-kranen med kokende vann – en ting man ikke tror man har bruk for, men som har endret kjøkkenvanene våre helt: Å bare kunne lage seg en kopp te eller skålde kjøkkenredskapene, det er rett og slett genialt, forteller Christian Ulrich.

Relaterte artikler