Samme kjøkken, helt nytt rom

Louise og Anders ville beholde sitt gamle kjøkken i stor grad, men trengte mer benkeplass og en lysere, mer åpen romfølelse. Slik ble resultatet!

Små justeringer, nytt rom
© Andreas Mikkel Hansen

Louise og Anders hadde ikke egentlig lyst til å bytte ut hele kjøkkenet sitt, men de var ikke fornøyde med hvordan det var utformet. Louise er veldig glad i å lage mat, og liker å bruke mye tid på kjøkkenet. Derfor ønsket hun seg mer arbeidsplass, og et luftigere og mer åpent rom. Dessuten ønsket paret at kjøkkenet skulle føles som et ordentlig allrom, ikke som et kjøkken med en spiseavdeling.

Før:
© Andreas Mikkel Hansen
  • Vi hadde ikke lyst til å pusse opp hele kjøkkenet. Vi vil vente med å gjøre store endringer i første etasje til vi har bodd her en stund, forteller Louise og Anders.

Kjøkkenet var mørkt og manglet gode arbeidsflater. Det samsvarte heller ikke med stilen i resten av Anders og Louises hus.

Etter:
© Andreas Mikkel Hansen

Stylist Pia Krøyer tok oppussingsoppdraget på strak arm, og gikk i gang med å lage et funksjonelt og moderne kjøkken der Louise kan tilbringe så mye tid hun bare orker.

  • Jeg ble inspirert av familiens gode smak i resten av huset. De ønsket seg egentlig et "retro" utseende på kjøkkenet, men for meg var det viktig at det skulle stå i stil til resten av huset. Samtidig var det viktig at familien opplevde kjøkkenet som et allrom de hadde lyst til å oppholde seg i, forteller Pia.

Kjøkkenet er malt hvitt og overskapene er blitt til en praktisk kjøkkenøy. De gamle flisene har fått et lag med svartmaling. Vegglampene på kjøkkenet heter Tolomeo og er fra Artemide. Barstolen Hee er fra Hay, og det samme er håndklærne og fatene på spisebordet. De hvite Eames-stolene er fra Vitra og de svarte taklampene heter Bestlite og er fra Gubi.

De viktige detaljene
© Andreas Mikkel Hansen

Kokebøkene brukes hele tiden på kjøkkenet til Louise og Anders, og derfor er bokhyllene bevart.

Benkeplaten henger sammen med en av hylleplatene og skaper en glidende overgang mellom møblene. Vegghengte leselamper over kjøkkenbenken er en kul og annerledes måte å lyse opp arbeidet på.

Godt resultat
© Andreas Mikkel Hansen

Kjøleskapet ble dekket med en plate som fungerer som tavle. Tavlen danner dessuten en fin overgang til de svarte veggflisene.

Paret er godt fornøyde med resultatet.

  • Nå har vi fått en løsning som står seg godt i lang tid, forteller Louise og Anders.

Se flere forvandlinger!