Pastell + hvitt = sant

Se hvordan Bo Bedres ekspert gjorde kjøkkendrøm til virkelighet.

© Pia Enghild

Heidi og Jakob Fuglsang trengte noen ideer til annerledes tilbehør som kunne sprite opp et hvitt, åpent og forholdsvis tomt kjøkken.

  • Vi trengte å bryte opp alt det hvite. Vi ville gjerne ha noe unikt, og ikke bare henge opp et bilde, forteller Heidi.

Bo Bedres interiørekspert Pernille Stage Bustrup fikk oppgaven. Hun ønsket å tilsette det lyse kjøkkenet en lett fargepalett og en god porsjon poesi.

  • Utfordringen ble å matche det feminine og maskuline uttrykket som paret kunne identifisere seg med, sier hun.
Før:
© Pia Enghild

Det hvite kjøkkenet var nakent, tom og nøkternt. Inventaret var så minimalistisk og hvitt at det var vanskelig for paret å tørre å satse på farger i belysning, småmøbler og dekorasjon.

Etter:
© Pia Enghild

Pernille har tilsatt kjøkkenet sarte pasteller, men også mer røffe, grafiske innslag. Hun har tilført nye møbler, som barkrakker med tresete og hvite ben, samt en lampe i gull som gir varmt lys.

Lek med detaljer
© Pia Enghild

Det hvite hylleopphenget i metall vier oppmerksomhet til de fargerike kjøkkenredskaper, eller som her, til bokser med grafisk motiv. Korkbollen gir en god porsjon rustikk natur og det grafisk mønstrede tilbehøret er et moderne innslag i det ellers fargefattige kjøkkenet.

 
Bryt opp med akryl
© Pia Enghild

Det forholdsvis brede gangarealet mellom veggen overfor kjøkkenet og selve kjøkkenet skulle utnyttes visuelt uten fysisk å fylle for mye. Løsningen ble en runde med tapetrullen og nye akrylkasser som er opphengt som en veggcollage der fyllet avgjør stilen.

- En flott helhet
© Pia Enghild

Paret har en forkjærlighet for farger og et eksperimentelt uttrykk. De ulike fargene står fint til det duse, turkise tapetet på veggen vis-à-vis kjøkkenet.

  • Løsningen matchet forventningene våre hundre prosent. Det passer til resten av stilen vår og binder det hele sammen. Vi elsker fargene som ikke er for ville, men som likevel skaper konstrast til det hvite, sier Heidi og Jakob.