Organisert roterom

Vi overtalte familien til å bruke vinterhagen sin som roterom. På en ryddig og organisert måte, selvfølgelig! Se før- og etterbildene her.

Fra ubrukt vinterhage til funksjonelt kontor
© The Blue Room

Da Cathrine og Martin Rasmussen kjøpte det vakre gamle murhuset, var vinterhagen et stort pluss. De så for seg at den skulle fungere som en forlengelse av den stemningsfulle hagen utenfor. Dessuten skulle den gjøre avstanden mellom ute og inne mindre, og man skulle føle at man nesten var ute i hagen når man oppholdt seg i vinterhagen. Men vinterhagen ble et statisk rom hvor de fine møblene bare sto og ikke ble brukt, mens det var kjøkkenet som var den store møteplassen hvor hele familien oppholdt seg når de kom hjem fra jobb og skole.
Vi sendte interiørekspert Birgit Tarp på besøk for å endre retningen i huset litt bort fra kjøkkenet.

  • Med et stort arbeidsbord som innredningens hjerte, er det liten tvil om hva rommet skal brukes til. God sittekomfort er på plass i form av fleksible kontorstoler og krakker med hjul. Lyset er rettet inn mot bordet og langs hyllene, noe som skaper orden og oversiktlighet, forteller Birgit.

Se flere bilder på de neste sidene!

Før ...
© The Blue Room

Vinterhagen var et rom som aldri var ordentlig i bruk. Aller mest var det kanskje et sted hvor familien satte pene møbler som de ikke fikk plass til i resten av huset!

I dag er vinterhagen en arbeidsplass og et multirom hvor barna lar leksene ligge fremme. Samtidig har rommet fått en mer lys og grafisk stil som passer til resten av familiens interiør, mens humoristiske småting, veggdekorasjoner og oppbevaringsløsninger med organiske former løfter rommet. Se flere bilder på de neste sidene.

Med bordet som midtpunkt
© The Blue Room

Spisebordet på kjøkkenet har fått tilbake sin gamle rolle, og det er i stedet det nye arbeidsbordet i vinterhagen som er blitt husets travle midtpunkt. Familiens gamle hylle er oppgradert med tapet på deler av bakveggen, i tillegg er det festet flere lamper som gir godt med overlys og oversikt. Symmetrien i kobberlampene gir dessuten ro til innredningen. Veggdekorasjonen er et slags alternativt familiealbum, laget av Birgit Tarp og grafiker Nana Fog Lund.

Dekorativ oppbevaring
© The Blue Room

Tja, hvorfor ikke bruke lysestaken som oppbevaring av linjaler også? Oppbevaringsløsningene hjemme hos familien er preget av humor, kreativitet og praktisk sans på en og samme tid. Magasinhyllen er et eksempel på hvordan både funksjonalitet og det grafiske dekoreelementet spiller sammen.

På neste side får du kjøpetipsene til stilen.

Tre steg til samme stil
© Produsentene
  1. Magasinholderen guidelines er både praktisk og et grafisk element på samme tid. Design Frederik Roijé. 1396 kr, roije.com.

  2. Et solid arbeidsbord utformet i fiberbetong og med bordbukker av gjenbrukstre fra Bali. 21 500 kr, Muubs.

  3. Hyllesystemet Stacked gjør det enkelt å sette sammen akkurat den hyllen som passer hjemme hos deg. Pris fra 695 kr per del, Muuto.