Nytt kjøkken for enhver anledning

Et eldre hus behøvde nytt kjøkken med plass til matlaging, tv-titting, jobbing, godt samvær og flust av tekno-duppeditter. Resultatet? Stuen er blitt overflødig!

God stemning
© Andreas Mikkel Hansen

I den hvite mursteinsvillaen fra begynnelsen av 1970-tallet bor en mann som trodde at han skulle ha et nytt hvitt og moderne høyglanskjøkken sånn som alle andre. I stedet falt valget på et Concept Hvit Eik/Finerkjøkken fra HTH.

  • Et hvitt kjøkken var det åpenlyse valget. Jeg ville gjerne at det skulle være lyst og fresht, men ikke sterilt og industrielt. Jeg bor alene, så når jeg kommer sent hjem fra jobb sitter jeg som regel på kjøkkenet. Det er her jeg lager mat, spiser, jobber litt, ser på nyhetene og leser avisen. Når barna er her, er det her de gjør lekser, tegner og leker. Dermed hadde jeg behov for et rom det var godt å være i, med god stemning.

Det nye eikekjøkkenet Concept fra HTH støtter opp om en klar, ny tendens: Kjøkkenet beveger seg inn i stuen med sine møbelaktige moduler. Spisebordet Wings er også i eik fra danske Spekva, tilgjengelig via HTH. Rundt bordet står Eames-stoler, over henger lampen Discoco av Christophe Mathieu for Marset, mens maleriet i bakgrunnen er av Marianne Dan.

Lett og nordisk
© Andreas Mikkel Hansen

Takket være de såpebehandlede overflatene føles eikeinnredningen lys og lett, men likevel lun.

Spill på gulvet
© Andreas Mikkel Hansen

Gulvflisene på 80 x 80 cm bidrar også til den hyggelige atmosfæren.

  • Flisene er superpraktiske. Når hagedøren står åpen og barna springer ut og inn, eller når smuler havner på gulvet, trenger jeg ikke å stresse.

Flisene er ekstra fine når man ser litt nærmere etter. Det marmoraktige mønsteret har et helt spesielt spill som gir masser av varme og liv til rommet.

Lekker bruk av lys
© Andreas Mikkel Hansen

Belysning har også vært en viktig effekt i utformingen av kjøkkenet. Lyskilder er montert både under øya og høyskapene, slik at de oppleves nærmest svevende. Samtidig setter lyset fokus på mønsteret i gulvflisene. Serviset i hyllene er fra Menu.

High-tech hule
© Andreas Mikkel Hansen

Enhver manns drøm - high-tech-dingser i fleng! En hel vegg er dekket med dampovn, mikro-/kombiovn, varmluftsovn og kaffemaskin, alt fra AEG.

  • Når jeg har gjester, er vi som regel ti personer. Så da har man bruk for tre ovner - minst, sier herren i huset og ler.
Flerbruksbord
© Andreas Mikkel Hansen

Det lange spisebordet fungerer både som spiseplass og arbeidsplass.

 
Stuen overflødig
© Andreas Mikkel Hansen

De lange, smale stavflisene på veggene er også med på å gi rommet en slags huleaktig følelse, og bidrar til opplevelsen av at dette er mer enn et rom der det bare lages mat.

  • Når jeg har gjester, kan vi være 8-10 mennesker til bords, og vi blir alltid sittende på kjøkkenet hele kvelden. Jeg trenger rett og slett ikke stuen min lenger!

Kranen med kokende vann er fra Quooker. Kjøkkenbenken er av corian.