Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Moderne romantikk

Hagebokforfatteren og forleggeren Claus Dalby er omgitt av naturens farger og materialer både ute og inne.

Utenfor kjøkkenvinduet

© bo-bedre.no

Kjøkkenet i denne 900 kvadratmeter store herskapsvillaen fra 1908 passet ikke helt til resten av huset. Claus Dalby hadde lenge gått og tenkt på hvordan han skulle forandre det, og noen nye hagemøbler fra firmaet Autentika kom til å gjøre utslaget. Dalby hadde slik sans for møblene at han kontaktet firmaets eier og ba om hjelp til kjøkkenet sitt.

Heldigvis viste eieren seg å være en svært kompetent altmuligmann, som ikke bare var ekspert på snekkerarbeid, men også kunne jobbe med stukkatur, peis og alt som hører til i et stort kjøkken i en moderne, romantisk stil. Claus Dalbys ønskeliste var krystallklar, men likevel litt utfordrende:

– Jeg ville gjerne ha et kjøkken som var i tråd med husets tidsånd og stil, altså romantisk og landlig. Men samtidig ville jeg ikke ha et museumskjøkken: Det var viktig for meg at innredningen også hadde et moderne uttrykk, og selvsagt var funksjonelt.

Etter grundige samtaler med Claus Dalby gikk altmuligmannen løs på det 35 kvadratmeter store kjøkkenet. Nye kjøkkenskap og vitrineskap ble spesialbygget på stedet og malt med linoljemaling, slik man gjorde i gamle dager. Som kontrast til skapenes romantiske stil ble det valgt benkeplater i henholdsvis stål og stein. Dessuten fikk taket ny stukkatur, gulvene fliser av polert ølandsstein
og rommet et stort ildsted i hjørnet.

De gamle hustegningene kunne avsløre at det tidligere hadde ligget et spiskammer i forbindelse med kjøkkenet. Dette ble gjenskapt i en moderne utgave med plass til kjøleskap og ekstra oppbevaring.

Claus Dalby er svært fornøyd med det ferdige resultatet, og roser snekkerens kreativitet og estetiske blikk. – Han har vært utrolig flink til å finne løsninger som nettopp kombinerer det romantiske
med det moderne og funksjonelle. Jeg er særlig glad for at alle bøkene mine har fått plass på kjøkkenet. Sammen med peisen skaper de en helt spesiell stemning, fastslår han.

Håndplukket til deg