Materialmagi på moderne kjøkken

Strenge linjer er tilført masser av sanselighet, ved hjelp av treverk, marmor og corian. Og en god dæsj lys!

 
Med kjærlighet til kvalitet
© Inger Marie Grini

Det er kjærligheten til god kvalitet som har gitt oss mot til å investere i dette prosjektet, forteller Bo Bedres nyhetsredaktør Birgitte Schinrud Skjerven. Da hun og mannen Henrik kjøpte det klassiske 70-tallshuset for halvannet år siden, var kjøkkenet langt fra den visjonen av gode materialer, åpenhet og lys som det er i dag. Tvert imot.

  • Jeg ble nesten sint av den elendige kvaliteten og den dårlige planleggingen som var i det eksisterende kjøkkenet, forteller hun.

Det som i dag er ett stort fellesrom, besto da av en stue og en lang, trang tarm av et kjøkken som vendte mot baksiden av huset, delt opp av vegger med flere dører.

  • Vi ville ha luftighet og åpenhet, sier Birgitte. - Vi har tre barn, og tilbringer mye tid på kjøkkenet. Vi ønsket å innlemme det i stuen slik at vi kunne få et allrom der det var plass til alle. Så veggene mellom kjøkkenet og stuen ble revet, og tilbake sto ett stort rom med fantastisk utsikt og nydelig lysinnfall. Dermed var det «bare» å bestemme seg for leverandør.
 
Skjulte skatter...
© Inger Marie Grini
  • Vi var innom flere kjøkkenprodusenter, og visste at vi ville investere i et godt gjennomarbeidet kvalitetskjøkken som tålte å være en del av stuen, og som tålte flittig bruk av en familie på fem, forteller Birgitte. Valget falt på Boform.

Bak skapdørene skjuler det seg både en stekeovn og en dampovn, begge fra Gaggenau.

 
Velutstyrt kjøkkenøy
© Inger Marie Grini

En lang øy med benkeplate i corian huser kokesone, vask og arbeidsbenk; alt vendt mot stuedelen og utsikten utenfor. En ekstra detalj som vitner om Birgitte og Henriks forkjærlighet for gode materialer er dessuten den lavere enden på kjøkkenøya, som er dekket med marmor.

Etter hvert som veggene forsvant, ble det også tydelig at gulvet var et lappeteppe av ulike materialer.

  • Når vi først hadde sett på Dinesengulvet, som vi ønsket oss aller mest, ble det vanskelig å gå for noe annet. Den nydelige matte lakken på skapfrontene, carreramarmoren og corianen fortjente følge av et skikkelig gulv, forteller Birgitte. Resultatet er blitt akkurat det de drømte om.

  • Vi gleder oss daglig over det flotte håndverket, den presise monteringen og de fantastiske materialene!

 
Smarte løsninger
© Inger Marie Grini

Skapene er utstyrt med elektrisitet, slik at kjøkken- og kaffemaskiner kan gjemmes når de ikke er i bruk.

 
Tidløst, men moderne
© Inger Marie Grini
  • Kjøkkenet skulle være funksjonelt og tidløst, men også moderne og slitesterkt, sier Birgitte.

Dermed ble vinduet mot baksiden blendet og hele veggen dekket med oppbevaring. Her er det to kjøleskap side om side, og både kaffemaskin og kjøkkenmaskin er montert bak lukkede dører - i tillegg til all den øvrige skapplassen.

Rundt spisebordet fra Holedesign står en kombinasjon av Verner Pantons Tivoli-stoler fra Montana, Arne Jacobsens Syver-stoler fra Fritz Hansen og en Ikea-benk. Hyllene på veggen er laget av Boform i laminert tre, for å unngå at de slår seg.

Pleksiglasset rundt avtrekksviften er spesiallaget av en modellmaker i Danmark. Selve viften fra Thermex har en lyskilde som kan dimmes, noe som gjør at røret gir alt fra arbeidslys til fin glød.

 
Tre i skuffene
© Inger Marie Grini

Selv detaljene er det tatt hensyn til her: Innmaten i Boform-innredningen er av treverk, noe som selvfølgelig er funksjonelt, men ikke minst vakkert og sanselig.

 
Kokende vann
© Inger Marie Grini

I tillegg til et vanlig armatur fra Vola, er det installert en Quooker, som gir kokende vann rett fra kranen. Vasken er støpt i corian med en stålplate i bunnen, noe som gjør den enda mer slitesterk.