Kjøkken i klassisk chic

Motsetninger tiltrekker og fremhever, akkurat som i dette stilrene, svart-hvite kjøkkenet som oser av kontraster.

 
Perfekt beliggenhet
© Lars Kaslov

På en måte er det vinduene som er det aller beste med kjøkkenet til Michael Kristensen og Heike Welland. Eller, det vil si, fjorden utenfor vinduene. Og det var mye på grunn av beliggenheten at de hele tatt kjøpte den nye leiligheten ved fjorden.
Helt fra starten av hadde paret en idé om hvordan de ville at kjøkkenet skulle se ut. På grunn av de store vindusflatene, lysinnfallet og utsikten, ville de mørkbeise eikegulvet i rommet, og male den ene veggen på kjøkkenet svart. Dagslyset gjorde at det ikke ble for mørkt, og dessuten skapte det svarte kule kontraster.

Kjøkkenet er tosidig, hvor den ene benkeplaten har normal benkedybde, mens den store arbeidsøya er dobbelt så dyp, altså 124 cm. For ikke å forstyrre rommets rene uttrykk, er kjøkkenøya ikke utstyrt med en tradisjonell vifte, men med en benkevifte fra Gaggenau. Ved hjelp av en motor kan den kjøres ned i plan med arbeidsbenken, og dermed ryddes bort.

 
Stort allrom
© Lars Kaslov

Det store rommet er innredet med kjøkken i den ene enden og spisestue og stue i den andre. Fargene er holdt i svart og hvitt for å skape et rolig uttrykk. Spisebordet og stolen er designet av Charles og Ray Eames for Vitra. Taklampene er Romeo Moon S2 av Philippe Starck for Flos. Lærsofaene er fra tyske Koinor.

 
Skap i høyden
© Lars Kaslov

Paret ønsket seg et moderne kjøkken med utforming i hvit høyglans, og de så for seg at en eneste stor vask skulle integreres i en benkeplate i betong. Men betongplanene ble endret underveis. Paret fant etter hvert ut at de heller ville legge en hvit benkeplate i et komposittmateriale. Delvis for å fastholde kontrasten mellom svart og hvitt, og delvis for å få en bordplate som er lett å holde ren og som er velegnet til å bake brød på. Kjøkkenet de til slutt bestemte seg for, er et Svane-kjøkken som er stringent og markant, samtidig som det er nedtonet.

På den svarte veggen er kjøkkenskapene bygget helt opp til taket, og rommer nå så mye at de ikke bare er forbeholdt kjøkkenting. Der oppbevares alt fra håndklær og sengetøy til bøker og vesker. Praktisk og funksjonelt!

 
Få farger
© Lars Kaslov

Heike setter friske blomster i vaser. Blomster er stort sett kjøkkenets eneste fargekilder!