Hvitt og varig

Bak de enkle flatene i ulike kvaliteter, finner vi alt et moderne kjøkken bør inneholde.

© Inger Marie Greni

Vi er en stor familie som bruker mye tid på kjøkkenet, forteller Linda, og nettopp derfor var det viktig å utnytte plassen maksimalt.
Familien overtok huset fra 1913 for noen år siden, og det var et fantastisk utgangspunkt med masser av potensiale. Gjennom årene var det gjort minimalt med endringer, og kjøkkenet var bare et lite kott i forhold til husets størrelse. Familien satte dermed i gang med å rive vegger i den 90 kvadrat-meter store etasjen, slik at kjøkkenet kunne bli en naturlig del av stue og spisestue.

  • Det var viktig for oss å få nok benkeplass til å kunne lage store buffeter og lignende, forteller Linda. For det er slett ikke uvanlig at de er 18 personer til bords når storfamilien samles til søndagsmiddag. Nå gjør flyten i rommet at det er lett å ta en runde rundt øya uten at det blir kork, og alt fungerer som det skal. Til daglig er familien imidlertid ikke fullt så mange i huset, så da er det fint å sitte ved kjøkkenøya. Her er det gode stoler, tv og et fantastisk innfall av dagslys. De ville gjerne bevare det gamle vinduet, så ved å bygge ventilatoren inn i benkeplaten og å utnytte det åpne trapperommet på den andre siden av veggen, har de klart å få maksimalt ut av plassen uten å skjerme for lyset.
  • Dette er det rommet vi oppholder oss aller mest i, forteller Linda, - og det fungerer optimalt når vi bare er én eller veldig mange.

Se flere bilder fra kjøkkenet på de neste sidene!

 
Kontrast med aubergine
© Inger Marie Greni

Den auberginefargede veggen er fronten av en nisje som er bygget ut mot baksiden over en trapp som går ned til kjelleren. Her har familien fått plass til ovn, dampovn, mikrobølgeovn og kaffemaskin fra Gaggenau, i tillegg til store overskap med plass til de aller største redskapene. Den 5 centimeter tykke benkeplaten er i corian, innredningen er en blank Bulthaup B3 og barstolene er fra LaPalma.

 
Smart vifte
© Inger Marie Greni

Avtrekksviften er integrert i koketoppen slik at dagslyset får flomme fritt. Bryterne er praktisk plassert langs fronten, for en uavbrutt og praktisk arbeidsflate.

 
Skuff uten håndtak
© Inger Marie Greni

Skuffene har touch-system med innlegg i tre fra Bulthaup. Vasen er fra Norway Designs.

 
Kult med kunst på kjøkkenet
© Inger Marie Greni

Unni Askeland har malt bildet av Grace Kelly med teksten «Woman's natural role is to be a pillar of the family».Blandebatteriet og vasken er fra Bulthaup.