Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Helrenovert kjøkkenløsning

Arkitektfamilien så potensialet i det slitne kollektivet. Se hva de fikk ut av dette kjøkkenet!

Totalrenovert kjøkken

© Lars Kaslov/Privat

Kjøkkenet i den 175 kvadratmeter store leiligheten bar preg av å ha blitt brukt av flere leieboere. Men arkitektfamilien så potensialet, og resultatet ble over all forventning. Se før og etter-bildene her!

Lyst kjøkken

© Lars Kaslov

Kjøkkenet er bygget inn under taket, og får mye lys fra de store vinduene. Det er godt med arbeidsplass ved kjøkkenbenken, der man kan jobbe på begge sider av koketoppen og ved brødavdelingen ved siden av kjøleskapet.

Vanskelig kjøkkeninnredning

© Privat

Det gamle kjøkkenet hadde en irriterende skråvegg som gjorde innredningen vanskelig. Løsningen ble å fjerne veggen og åpne opp kjøkkenet

Åpent spisekjøkken

© Lars Kaslov

Spisestuen ligger like ved kjøkkenet, og rommene er blitt lyse og luftige med to store vinduspartier i hver ende. Det store vitrineskapet består av to like skap som familien vant på en auksjon hos lauritz.com.

Under oppussing

© Privat

Det frister ikke akkurat å starte oppussing når man ser bilder som dette!

Fjernet veggene

© Lars Kaslov

Alle veggene er fjernet mellom entré og kjøkken.
Man går direkte til allrommet, der gangens nye garderobeskap og kjøkkenets høye vitrineskap gir god skapplass når man kommer hjem med varer. Elementene fra Ekornes går igjen i gang, kjøkken og på det nye badet.

Skjul ledningene

© Lars Kaslov

Et lite loft over arbeidsøya skjuler ledninger og rør
fra baderommet ovenfra, og den store søylen rommer
rør og gir et tøft, industriaktig preg. Fargeforskjellen mellom det gamle og det nye gulvet synes fortsatt, men vil forsvinne helt etter hvert. Det svartbeisede spise-bordet og vitrineskapet passer godt sammen med de nette Allu-stolene fra Gervasoni0 og lampene Titania fra Luceplan.

Designerarmatur

© Lars Kaslov

Det store ettgreps blandebatteriet er det nyeste fra Hans Grohe, designet av Antonio Citterio, med innebygget uttrekkstut.

Glassmosaikkfliser over kjøkkenbenken

© Lars Kaslov

De fantastiske glassmosaikkene «Iridiscent» er fra Fired Earth, og noe av det beste - og dyreste - ved kjøkkenet. De fanger dagslyset, og sjatteringene varierer etter hvor man står, fra sart gråblå til beige til plommefarget. Familien liker å blande gammelt og nytt og ulike materialer som kler hverandre; keramikk, tre, metall og porselen.

Bestikkskuff i eik

© Lars Kaslov

Skuffene er utstyrt med bestikkskuffer i eik, som fås i flere ulike inndelinger. Håndtaket dekker hele skuffens overkant, så malingen er beskyttet mot slag og slitasje.