Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Grafittgrått kjøkken med mobil arbeidsøy

En mobil arbeidsøy og riving av en vegg løste i store trekk familiens kjøkkenproblemer. De valgte å innstallere et eksklusivt Boform-kjøkken med grafittgrå fronter, noe som har gitt kjøkkenallrommet et helt annet uttrykk enn de var vant med fra før.

200803_grafikgraat_14902_full.jpg

© bo-bedre.no

Beboerne i dette huset hadde et stort problem. De hadde lenge vært misfornøyde med sitt smale 1970-tallskjøkken, som var helt ute av takt med tiden, og de manglet også plass på vaskerommet.

Hjelp til å løse #fb02oken #fb01kk de hos kjøkkenleverandøren, som tegnet et helt nytt rom for familien. Veggen inn til det gamle vaskerommet ble revet, og kvadratmeterne er innlemmet i kjøkkenrommet. Beboerne har ofte mange gjester på middag, så når øya på hjul trilles til side og spisebordet snus, blir det lett plass til 18 personer rundt bordet.

Familien ønsket seg to kjøkkenvasker. Den ene er en del av en liten ka#fb00 ebar skjult i et av høyskapene, og den brukes i forbin-delse med arbeidet på øya, og når det skal brygges kaffe. Overskap er valgt bort, og i stedet står glass og kopper i skuffer med skuffedelere. Det er lagt inn Slide Square-spoter i det senkede taket for å slippe pendler som ville henge i veien, når øya blir flyttet rundt i rommet.

Høyskapene går helt til taket for å minimere rengjøring på toppen. Kjøkkenet har en mengde små praktiske finesser som f.eks. at lokket til søppelbøtten åpnes med foten, og at det finnes et smalt skap spesielt til kjøkkenhåndklær.

Da kjøkkenrommet er på hele 25 m², kan det saktens bære de grafittgrå frontene uten å virke mørkt og dunkelt. Tvert imot har den mørke fargen gjort rommet hyggelig, selv om det er skrapt helt inn til beinet hva pynt angår. Og som mannen i huset forteller, så “fungerer også kjøkkenet godt”.

Økonomi
Kjøkkenelementer, Line, lakkert gra#fb01tt grå, inklusiv mobil kjøkkenøy, Boform 180.500 kr
Benkeplater i sort granitt, Nero Assoluto, eik på mobil øy 40.000 kr
Lamper og spoter i taket 8.000 kr
Kjøl og frys, ovn og koketopp, Atag 55.000 kr
Oppvask-, espresso-cappuccino-maskin, Miele 25.000 kr
Elektriker-, maler-, snekkerarbeid og montering 39.000 kr
Dør til hagen 8.000 kr
Fliser 25 m2 à 400 kr 10.000 kr
I alt 365.500 kr

Håndplukket til deg