Fra iskaldt til innbydende kjøkkenallrom

Det hjalp ikke med designmøbler, spiseplassen var like lite innbydende. Se hva som løste problemet!

Kjøkkenallrom uten særpreg
© Anita Behrendt

Designklassikerne var på plass, men prikken over i-en, personligheten og det som skulle gjøre rommet interessant, manglet fullstendig i det store kjøkkenallrommet.

Før: Manglet sjel
© Privat

Før var kjøkkenallrommet et pent og pyntelig rom, men det manglet noe der. Noe som brøt med den svært enkle innredningen og de klassiske designobjektene. En overraskelse, en opplevelse, et blikkfang...

Løste problemet med tapet
© Anita Behrendt

Løsningen ble tapet! Hele den ene langveggen er tapetsert med forskjellige tapethøyder i ulike mønstre, som likevel spiller på lag. Dette skaper liv, og samtidig en harmonisk helhet.

Skap kontraster
© Anita Behrendt

Den markante tapeten skaper en morsom kontrast til de hvite kjøkkenmodulene. Tapetene er fra Flügger og lampen er fra Kartell.

Hjemmelaget blikkfang
© Anita Behrendt

En stor klokke fungerer som blikkfang på veggen motsatt fra tapetet. Den hjemmelagede veggklokken har Bo Bedres interiørekspert laget selv. Klokken består av et sett visere fra en Karlsson-klokke og tall i forskjellige wallstickersvarianter. Resultatet er en klokke med en flott grafisk effekt på veggen.

Spenstig design
© Anita Behrendt

Noen av de veldig korrekte designstolene rundt spisebordet er byttet ut med mer spenstige stoler. Alle stolene er i svart, noe som holder uttrykket ryddig. Designklassikerne Svanen og 7-ern fra Fritz Hansen fått selskap av blant annet stolene Chair One fra Magis og About a chair fra Hay.

Harmonisk kaos
© Anita Behrendt

Tapetene er satt opp på den veggen som synes fra stuen, slik at man kan glede seg over synet også herfra. De er montert i paneler med forskjellige motiver, men uttrykket harmoniserer fordi alle motivene har samme tema, nemlig Nordic Leaves fra Flügger.