Familievennlig på strøkent kjøkken

Kjøkkenet til småbarnsfamilien skal være mest mulig funksjonelt. Men det skader jo ikke at det er flott å se på i tillegg, synes Mari og Nick. Se bildene her!

© Grant Straghan

Som småbarnsfamilie tilbringer Mari, Nick og barna aller mest tid på kjøkkenet. Her foregår alt fra leking til matlaging, og det er det naturlige møtepunktet for alle familiens medlemmer. Funksjonalitet og romslighet er derfor viktige stikkord i utform-ingen av rommet.

  • Vi ville ha et lyst kjøkken slik at vi kunne ha mer fokus på tingene i kjøkkenet i stedet for på selve innredningen, forteller Mari.

Betegnende nok heter kjøkken­elementene paret til slutt bestemte seg for White Line og er fra danske Svane Køkkenet. Modellen er stringent og minimalistisk, nærmest asketisk - noe som gir et nøytralt bakteppe for både matlaging og øvrige detaljer. Kjøkkenøya er det naturlige midtpunktet i rommet, med masse plass til oppbevaring. Uten overskap blir uttrykket dessuten mye lettere. Den spesialdesignede og fritthengende viften bidrar også til det strømlinjeformede uttrykket, og stjeler ingenting av oppmerksomheten. De rene flatene sørger for at øyet dras mot de fargerike detaljene i de åpne hyllene, og det, sammen med familiens mange aktiviteter i rommet, er det eneste blikkfanget dette kjøkkenet trenger.

Se flere bilder av kjøkkenet ved å klikke deg videre.

 
Slanke plater
© Grant Straghan

Benkeplatene i stein er bare 12 mm tykke, og understreker det lette og åpne uttrykket med sine lange rene linjer. Hvitevarer fra Miele og Siemens.

 
Orden og oversikt
© Grant Straghan

Det er ofte lettere å holde orden i skuffer enn i skap. Her har Mari full oversikt!

 
Landlig preg
© Grant Straghan

Hvitpigmenterte tregulv i Douglas-gran står fint til de hvite kjøkkenelementene fra Svane Køkkenet. Til tross for at dette er midt i byen, gir dusgrå metrofliser den stramme innredningen et litt landlig preg - noe de store terrassedørene og hagen utenfor understreker. Den litt industrielle taklampen er også med på å «myke opp» helheten.

Et massivt trebord med tilhørende stoler, kjøpt i London-butikken Chest of Drawers, bryter opp det hvite kjøkkenet.