Et helt nytt fellesrom

Når tre generasjoner skal spise middag rundt samme bord, er hovedutfordringen å få alle til å føle seg hjemme på en gang. Se hvordan vår ekspert løste problemet!

Mange hensyn

© Andreas Mikkel Hansen

  • Å skape en ny stil i spisestuen ble rett og slett for omfattende for oss! Det var altfor mange hensyn å ta, forteller Gitte Knudsen og Thomas Halberg om hvorfor de valgte å spørre Bo Bedre om råd da de skulle fornye storfamiliens spisestue.

Paret bor, som én av tre generasjoner, på en gammel gård som har vært i familiens eie i årtier. Da de overtok driften, ville de modernisere stilen i huset, lysne den og gjøre den lettere.

Spisestuen er i daglig bruk når besteforeldre, foreldre og barn møtes og spiser middag sammen. Da er de hele ti personer samlet rundt langbordet.

Før:

© Andreas Mikkel Hansen

Før føltes spisestuen mer som et mørkt oppbevaringsrom, og med de tunge møblene og gardinene stod det ikke i stil til den yngre generasjonen som nylig har overtatt driften av gården.

Etter:

© Andreas Mikkel Hansen

Vår innredningsekspert Marina R. Lykkesteen valgte å fokusere på stoler og bord da hun skulle gi fellesrommet en skikkelig ansiktsløftning. Rommet var fra før veldig mørkt, overmøblert og hadde tunge gardiner som stengte dagslyset ute.

  • Jeg jobbet med stikkordene lys, lys og lys! sier Marina.

Veggene er malt med fargen NCS S 2010-R80B, taket er malt hvitt med glans 20 og gulvet er malt med vaskbar tremaling glans 20, alt fra Flügger. Tapetet Personal Stripes er også fra Flügger.

Spisebordet er satt sammen av to Ikea-bord, og rundt bordet står stoler fra blant andre Gubi, Fermob, Vitra og Gervasoni. Svart industrilampe i midten fra House Doctor. Mindre, svart taklampe fra Skjalm P. Taklampe i metall fra BTC.

Lang plakat og galvanisert trillebord fra House Doctor.

Duse fargetoner

© Andreas Mikkel Hansen

Den støvete blåfargen på de gamle dørene, takbjelkene og karmene ville familien gjerne beholde, ettersom den er gjennomgående i hele huset. Marina tok utgangspunkt i fargen og malte veggene i nesten samme nyanse. Et stripete tapet ble lagt vannrett for å etterlikne de sjarmerende skjeve veggene man ofte finner i gamle hus.

Lett og ledig

© Andreas Mikkel Hansen

På grunn av det lave taket med bjelker valgte Marina å innrede på enkelt vis, og møblene skulle ikke ta mye plass i rommet.

  • Jeg var også veldig bevisst på hva rommet skulle brukes til. Det skulle være en stor felles spisestue som kunne brukes både til hverdags og til fest, med massevis av sitteplasser og fleksible løsninger, sier Marina.

De tradisjonelle tallerkenene på veggen er designet av danske Bjørn Wiinblad.

Fornøyde oppdragsgivere

© Andreas Mikkel Hansen

Etter forvandlingen fremstår rommet som åpent og moderne, og godt med dagslys får komme inn gjennom de mange vinduene og de florlette gardinene.

  • Vi liker veldig godt miksen mellom nye og gamle møbler, og vi elsker lyseffekten som de tynne gardinene gir rommet, sier Gitte og Thomas.

Relaterte artikler