Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Eksklusivt matverksted

Det gamle landkjøkkenet måtte vike for det aller beste fra de eksklusive produsentene Gaggenau og Bulthaup – og ble tilført elegante designmøbler. Resultatet er et 60 kvadratmeter gjennomført matverksted.

De glatte elementene

© bo-bedre.no

To voksne og fire tenåringsbarn krever sitt kjøkken: Derfor valgte familien nord for København å bytte ut husets gamle landkjøkken for et års tid siden. De hyrte inn en arkitekt, som blant annet anbefalte dem å flytte spiseavdelingen og bygge franske balkonger for å hente inn dagslyset. Å finne kjøkkenelementer bød imidlertid på utfordringer.

– Det var vanskelig å finne den helt riktige løsningen. Vi lette blant mange av de store produsentene, men siden vi tilbringer mye tid på kjøkkenet, ønsket vi et rom der design og funksjon går opp i en høyere enhet, forteller familien. – Vi valgte en løsning fra tyske Bulthaup, der kombinasjonen av materialer, kvalitet, funksjon og fleksibilitet etter vår mening overgikk alle andre, fortsetter de.
Resultatet er et kjøkken med et stringent uttrykk, basert på stål og glatte flater i høyglans. Som motvekt har familien valgt et plankegulv fra Trip Trap og et rått, organisk spisebord i eik.

At hver detalj i det store kjøkkenet er gjennomtenkt, avdekkes blant annet når man kaster et blikk på de åtte Catifa 46-stolene fra italienske Arper. Familien fikk møbelprodusenten Fritz Hansen til å sende stolene til Italia, der de ble trukket med samme mørke grå skinn som Arne Jacobsens klassiske Svane-stol og sofaen i entreen ved siden av. Selv om familien på denne måten har lagt stor vekt på estetikken, har de likevel ikke gitt slipp på funksjonaliteten.

– Vi har fått drømmekjøkkenet vårt. Fremfor alt er det godt å arbeide der, og det er tross alt det viktigste, påpeker familien.

Håndplukket til deg