Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Karens private motehus

Designeren Karen Vedel Simonsens hjem er som klesdesignen hun har erobret verden med. Den mer enn 100 år gamle villaleiligheten nord for København oser av farger, materialer og overraskende detaljer. Stilen er en skjønn forening av dansk minimalisme blandet med etniske funn fra spesielt Østen - akkurat slik som hennes klesdesign.

200710_simonsen_11401_full.jpg

© bo-bedre.no

Hun har erobret moteverdenen og fortsetter med å overraske med sin begavede, kunstneriske klesdesign i designduoen Munthe plus Simonsen.

På samme overbevisende måte innreder hun boligen sin. Hjemme hos motedesigner Karen Vedel Simonsen er stilen et personlig møte mellom stram minimalisme, etniske innslag og Østens detaljrikdom og håndverk. Alt er valgt med sikker sans og satt sammen i overraskende arrangementer. Detaljer binder de enkelte designmøblene sammen, og stemningen er helt spesiell i designerens private rom.

  • Huset har en helt spesiell atmosfære. Hvis det finnes en hussjel, så har dette huset en helt spesiell vakker og positiv sjel, sier Karen Vedel Simonsen om sitt hjem. Det har gjennomgått en totalrenove-ring siden designeren for fire år siden forelsket seg i huset fra 1901 nord for København. Men det var ikke kvadratmeter eller beliggenhet som fikk designeren til å skrive under på kontrakten – det var opplevelsen av at det føltes rett.

  • Første gang jeg så huset, sto jeg på tå og kikket inn gjennom vin-duene. Det var til salgs, og jeg var på utkikk etter et nytt hjem. Jeg merket at det var her jeg skulle bo, forteller Karen Vedel Simonsen om villaleiligheten.

I dag står den totalt istandsatt og helt som designeren og hennes mann ønsker det. Og de elsker begge to å være hjemme her.

  • Jeg jobber mye, men når jeg kommer hjem, setter jeg tempoet ned. Her er det ingen mennesker rundt meg som sluker energi. Til gjengjeld tilfører hjemmet mitt meg ny energi. Hjemmet mitt er innredet med ting og møbler som betyr noe for meg. Det er et flott sted å komme hjem til. Det er her jeg lader opp og finner fred, forteller Karen Vedel Simonsen, som sammen med mannen sin selv har satt i stand den nå flotte villaleiligheten.

Yndlingsrommet er uten tvil den store oppholdsstuen med åpent kjøkken og stor spiseplass. Her oppholder paret, deres tre barn, Amina, på 7, Emma på 8, og Oskar på 11, samt katten som lyder navnet Caviar og hunden Harald seg mest når de er hjemme. Det er lagt varme i gulvet under de tre forskjellige funksjonsområdene og det er malt hvitt overalt. Likevel oppleves rommet oppdelt takket være designerens sans for materialer og detaljer.

For Karen Vedel Simonsen innreder akkurat som hun designer, og hennes markante stil ses overalt. Det er detaljene som teller. Hun plukker og velger. Tar det beste fra alle land – litt Marokko, litt Bali, India og Skandinavia – og mikser alt godt og grundig sammen.

  • Jeg er absolutt glad i det minimalistiske, men det må for all del ikke ta overhånd, for da mister det jo helt person-lighet, sier Karen Vedel Simonsen. Hun har en spesiell forkjærlighet for alt det håndlagde og kulturelle samt sterke symboler som ørner, løver og drager.

  • Jeg bor litt fargeløst, men jeg elsker overflater som pels, lær og alt det som glinser og glitrer. Nå ja, min designpartner Naja Munthe, kaller meg for skjære, forteller den ene halvparten av klesdesignerduoen Munthe plus Simonsen, som også har sin egen interiøravdeling med egen design samt innkjøpte varer som keramikk, trefat, kurver og annen vakker brukskunst til hjemmet.

Håndplukket til deg