Annekset med det rare i

Fra ungdomsrom til gjesterom til roterom til ... multirom med vaskerom, grovkjøkken, kontor og ekstra lagringsplass! Se før- og etterbildene her.

 
Før og etter: Anvendelig anneks
© Andreas Mikkel Hansen

Da de voksne barna flyttet ut, bestemte huseierne Torben og Laura seg for å søke interiørhjelp hos Bo Bedre og stylist Pia Krøyer.

  • Min første tanke var at annekset var et deilig og stort rom med mange muligheter, sier Pia. - Men det var hvitt trepanel i hele rommet, så jeg ville gjerne skape en litt råere stil. Jeg har forsøkt å skape et grafisk uttrykk med farger som svart og grått,samt brukt materialer med et industrielt uttrykk for å gjøre det hele litt mer maskulint. De største endringene som er gjort, handler om lys. Det er nemlig satt inn tre glasskupler i taket. Disse åpner opp annekset, sørger for godt med dagslys og gir en helt annen romfølelse enn før.
  • Nå er rommet så godt utnyttet at vi føler at vi har fått et helt nytt rom. Vi har lært at selv i et vaskerom kan det være smart å tenke på god design. Det gjør rommet mer spennende å være i, sier Torben og Laura.

På de neste sidene kan du se før-bildet av annekset, og flere bilder av rommet etter oppussingen!

 
Før: Kjedelig rom
© Andreas Mikkel Hansen

Annekset var et kjedelig og ufokusert rom som hadde altfor mange funksjoner. Rommet ble brukt til alt mulig, fra ungdomsrom og gjesterom til kontor, lagerplass og vaskerom.

  • Men det fungerte liksom ikke helt likevel. Vi hadde gått tom for ideer til hvordan vi kunne utnytte rommet best mulig, og det var bare rotete der hele tiden, sier Torben.
 
Svart på hvitt
© Andreas Mikkel Hansen

Veggen er optimalt utnyttet med masse oppbevaringsmuligheter helt opp til taket. Dessuten er det satt inn en ekstra dyp benkeplate med plass til ditto grovvask. Platen bak vasken er i svart høyglans. Den er egentlig en garderobedør som er skåret til på mål, kjøpt i billigkroken til Ikea for 50 kroner. Matte, svarte mdf-plater danner en liten skillevegg mellom vaskemodulen og resten av kjøkkenskapene. Mdf-platene er overflatebehandlet med bivoks for å gjøre dem mer slitesterke.

 
Industrielt
© Andreas Mikkel Hansen

Pia Krøyer ønsket at rommet skulle ha et litt råere uttrykk. Hun valgte derfor elementer som har et tydelig industripreg, slik som de galvaniserte vannrørene som fungerer som klesoppbevaring. Kleshengerne er enkle, utformet i messing. Du finner liknende hengere hos blant annet Hay. Det veggmonterte bordet er et annet røft innslag i rommet. Her vises det i utslått variant, hvor benkeplaten hviler på oppslagstavlen som fungerer som bordbein.

 
Tips til stilen
© Andreas Mikkel Hansen
  1. Små detaljer utgjør store forskjeller. Selv noe så enkelt som treklyper i stedet for plastklyper er med på å skape en gjennomført stil.
  2. Tenk flere funksjoner på samme tid. Som en skittentøykurv som også er en krakk, eller en ekstra plass til å legge fra seg klær på.
  3. Gjør oppbevaringen dekorativ. Har du gulvplass nok, så bruk en grafisk flott gulvmodell til å henge opp klærne dine på.