Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Rom med rom for vannsøl

En renovering med utgangspunkt i et ønske om badekar med plass til barn og vannsøl ble til et romslig velværerom. Men her kan det også tas et raskt skyll under dusjen.

De flisefrie

© bo-bedre.no

Utgangspunktet for innredningen vår var ønsket om et stort familiebadekar i et rom med plass til hygge og lange bad. Jeg så badekaret hos Boffis, og ble begeistret. Med en lengde på 190 cm er det så langt at man kan ligge helt utstrakt. Samtidig er det så stort at vi kan ha vår egen babysvømming med datteren vår, forteller interiørarkitekt og arkitekt Ann Paetsch, som i samråd med mannen sin har stått for innredningen av deres nye bad.

Paret ønsket seg et fl isefritt bad, fritt for forstyrrende linjer og brutte flater for å gjøre rommet intimt og hyggelig. Resultatet ble et gulv lagt i sorte skiferfliser som kryper opp langs veggen i dusjnisjen, mens rommets øvrige vegger er malt hvite. Ved det matte karet er det malt med våtromsmaling i høyglans.

Det betyr at veggen er både enkel å tørke av, og at kalkflekker ikke synes så godt.

  • Jeg har jobbet bevisst med overflatestrukturene. Det matte gir roi innredningen, mens det blanke reflekterer og speiler, forteller Ann som derfor har valgt matte fliser, matt badekar og vask samt blankt toalett, mens oppbevaringsskapet er halvblankt.

  • Skapet er praktisk plassert til høyre for vasken og rommer alt det som hører hjemme på et bad, og som skal være lett tilgjengelig. Det gjør det mulig å holde rommet fritt for ting, og samtidig skaper veggplasseringen et felt på veggen, forklarer Ann.

Akkurat som skapet er toalettet vegghengt, slik at det er fritt fra gulvet. Det lar fliseflaten med mørkegrå fuger være ubrutt og skaper en rolig flate, samtidig som det fremhever det hvite interiøret.

  • Rommet er bevisst innredet i hvitt og sort. Det er kontante, klare farger i skarp kontrast. Jeg liker godt den grafiske effekten og har frisket opp med oransje i møbelvalg og tilbehør, sier interiørarkitekten, og arkitekten Ann.

Belysningen er enkel, og det er kun én lampe i det nye badet, noe som fungerer ytterst tilfredsstillende for hele familien.

  • Innredningen har gitt en langt bedre utnyttelse av rommets kvadratmeter.

Her er det mer romslig og masser av gulvplass, luft og lys, og vi kan saktens være hele familien på badet samtidig. Badekaret skaper liv i rommet. Vi bruker det mye, og det er en nytelse å synke ned i det og ligge helt utstrakt, og datteren vår kan fritt plaske og søle med vannet, avslutter Ann.

Håndplukket til deg