Renlinjet ro på badet

Flere tusen år gamle håndtverkstradisjoner gir det moderne badet stramme linjer og en luftig følelse.

© Inger Marie Grini

I det gamle murhuset fra 1913 har det nyoppussede badet fått en sentral plassering. Der det tidligere kjøkkenet lå, er badet nå tilrettelagt for en moderne livsstil. Solen strømmer inn gjennom store vinduer, og den luftige følelsen ivaretas av den sjenerøse høyden under taket - en uvurderlig kvalitet fra byggeåret.

  • Vi setter stor pris på dagslyset og utsikten mot hagen og Oslofjorden, forteller Linda, som har hentet inspirasjonen til badet fra Frankrike og Italia, der både hun og samboeren har tilbragt alle sine sommerferier siden barndommen.
 Gammeldags håndtverk
© Inger Marie Grini

Baderomsveggene er utført i ekte stucco lustro, som er regnet for å være en av de eldste og beste pussoverflatene i verden. Paret fant ut at den beste, og faktisk også den rimeligste måten å få gjort dette på, var å bestille en håndverker fra Frankrike. Fem lag med pussing og polering etter oppskrift på et over 2000 år gammelt håndarbeid, sørger for at veggene nå tåler alt.

 Kontraster
© Inger Marie Grini

Hvite marmorfliser gir et elegant brudd mot de blankpolerte flatene, og skaper sammen med den spesiallagde innredningen en stram, renlinjet stil.

I dusjen er det brukt mosaikk på gulvet, for å få til det riktige fallet mot sluket. Det er dessuten fint å introdusere en tredje struktur i overflatene - det gjør uttrykket enda mer interessant. Badekaret fra Duravit kan gjøres om til en benk med polstrede avstivede puter, også disse fra Duravit. Håndkleet er fra Lexington.

Les mer om baderomsfliser

 Ville bevare sjelen
© Inger Marie Grini
  • Vi er veldig opptatt av å bevare den gamle sjelen selv om badet er moderne, forteller Linda. - Badekaret kan dessuten enkelt gjøres om til en benk, slik at det er plass til flere. Da blir det et hyggelig rom å bruke tid i når man steller seg. Slik vil vi også ha det på badet!