Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Personlig med minner og innstøpt ørkenstøv

En hel konteiner med sandstøv fra Marokko er støpt inn i gulvet på dette badet som er innredet personlig med reiseminner, en blanding av gammelt og nytt, og et flott spill mellom sort og hvitt.

200708_duftafoerkenstoev_11403_full.jpg

© bo-bedre.no

En dag landet en stor konteiner med Tatelac, marokkansk sandstøv foran villaen. Snart var håndverkerne i gang med å blande støvet inn i sement som ble lagt på gulvet, i badekaret og på dusjveggen i det nye badet. Det endelige resultatet er 35 m2 som er innredet med en blanding av nordisk enkelthet, håndverk fra Vietnam og det spesielle, nordafrikanske støvet innkapslet i flatene.

Utfordringen var å utnytte det avlange rommet med skråtak maksimalt, og derfor delte ekteparet rommet inn i tre soner: oppbevaring og vask, toalett og badesone. I vaskesonen er en benkeplate av gamle planker som er slipt og beiset i en dyp brun farge, nedfelt i elementene. Den hvite vasken skaper en effektfull kontrast, og over vasken henger en antikk speilramme med nytt glass.

Tatelacs ørkenvarme på gulvet og i badesonen skaper en nærmest stueaktig følelse sammen med de hvite veggene. Stilen understrekes av bilder på veggen og små detaljer som håndlagde fat i tre og metall. Det store rommet er blitt et av familiens favorittsteder i huset. Her leser de voksne gjerne høyt mens barna plasker i badekaret der støvet fra Afrika hviler under overflaten.

Økonomi
Tatelac, Tine K Home 12.000 kr
Elementer, HTH 15.500 kr
Vaskarmatur 8000 kr
Skap + peil 7500 kr
8 lærhåndtak, Tine K Home 1000 kr
10 spotter 2000 kr
Håndvask 3000 kr
Badekar- og dusjarmatur 21.000 kr
Toalett 1800 kr
2 vegglamper, Bestlight: 5800 kr
Kurvkoffert 750 kr
Håndverkere, oppmuring: 20.000 kr
I alt 98.350 kr