Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Familiebad med plass til alle

Barnefamilien ofret gjesterommet, og fikk et stort baderom der alle kan gjøre seg klare for dagen uten stress.

Familiebad med lekeplass

© Torben Petersen/oncovercph.com

Det unge ingeniørparet hadde en drøm om å gjøre husets eneste bad både funksjonelt og hyggelig. Med to travle foreldre og to barn som skal gjøres klare hver dag, skal det både plass og kreative løsninger til. Da de henvendte seg til arkitektfirmaet, sto både lekebenk, tv, gulvvarme og oppbevaring på ønskelisten. Husets gjesterom ble etter hvert slått sammen med det opprinnelige badet, slik at det hele ble til ett stort familiebad.

Bad på 15 kvadratmeter

© Torben Petersen/oncovercph.com

Det nye baderommet på 15 kvadratmeter består av to separate områder delt av en frittstående vegg. I den tørre avdelingen har familien toalett, dobbel håndvask og en lekebenk til ungene, mens det i våtromsavdelingen er en stor dobbeltdusj samt en liten hånddusj for minstemann.

Stor familiedusj

© Torben Petersen/oncovercph.com

To dusjhoder gjør at flere kan dusje samtidig, og morgenstunden blir mer effektiv. Badenisjen er kledd i mosaikk fra Mutina, og er stor og rommelig. Minstemann plasseres i sitt eget badekar og skjermes fra vannstrålene fra taket. De store dusjhodene, håndvasken og armaturet er fra Dornbracht.

Tegnet badeinnredningen selv

© Torben Petersen/oncovercph.com

Paret måtte se seg om etter en frittstående håndvask, ettersom halvveggen ikke kunne bære en hengende vaskeservant. Det viste seg å bli vanskelig, og til slutt ble de enige om å tegne sitt eget baderomsmøbel i stedet.

Benkeplate i sandstein

© Torben Petersen/oncovercph.com

Som benkeplate rundt vasken har paret valgt seg en variant i sandstein med nedfelt porselensvask. Armaturet er fra Dornbracht. Skapene på veggen er fra Bulthaup og er valgt uten grep, slik at de skal være lette å rengjøre. Håndkleholderen er i rustfritt stål.

Såpehylle

© Torben Petersen/oncovercph.com

I den lille nisjen ved enden av den mosaikkbelagte dusjavdelingen er det laget små hyller til oppbevaring av sjampo, balsam og såper. Hyllen er bevisst trukket vekk fra dusjene, slik at flaskene skal holde seg fine.