En duft av verden på badet

Motefolkene Camilla og Lars Wiberg har sammen skapt et bad som oser av minner fra deres utallige reiser. De mange personlige tingene står fremhevet i rommet som er preget av massivt, sortbeiset mahogni, glass og speil.

200703_bad_2_opstilling_full.jpg

© bo-bedre.no

Det kan komme mye godt ut av å ta med seg jobben hjem. I hvert fall har Lars Wiberg, som arbeider hos motefirmaet Day, og Camilla Wiberg, som står bak moteforretningen Pour Quoi i København, skapt et trendsett ende bad.

Paret reiser mye og snapper opp tendenser på ulike messer og i storbyer, som de oversett er til ny mote. Den livsstilen kan ses i deres felles hjem. Og nett opp badet var en viktig grunn til at de kjøpte villaen nord for København.

  • Vi så mange muligheter i rommet. Det store spakaret og det at rommet er todelt var store faktorer, da mulighetene for å innrede er større når toalett et er separat, forklarer Lars Wiberg, 39 år.

Badet er preget av massivt tre og satt sammen uten skruer og spiker. Trevirkets opprinnelige rødbrune farge matchet ikke parets smak og stil, og derfor sortbeiset og oljebehandlet de det. Den sortbeisede fargen lar strukturen på treet skinne igjennom, og den stofflige gløden skaper kontrast til de personlige tingene og reiseminnene – helt fra de håndhamrede metallvasene via parfymeflakonger til stener fra stranden. Alle grepene er også blitt skift et ut med lærstropper.

Den personlige stilen med stilleben, blomster, bøker og bilder på veggen skaper stemning i rommet, og det er degget for innredningen som om det var en stue. Paret gjør ofte lange bad klar til hverandre i spaet om kvelden. Her slapper de av med oljer, blomster og tente stearinlys. Rommet blir et senter for ro, som får paret til å stresse ned, forteller Lars Wiberg:

  • Jeg nyter å ligge i karet og kikke ut av vinduet. Det er ikke bare et bad, men også et oppholdsrom.

Relaterte artikler