Det bærekraftige badet

Det ligger i tiden: Badene våre skal også innredes med omtanke for miljøet og med fokus på energi- og ressursforbruket. Her gir vi deg noen gode ideer til hvordan du kan få et grønnere bad. Det er både sunn fornuft med tanke på lommeboken og selvfølgelig sett i et større perspektiv!

Fitjar Såpekokeri

© bo-bedre.no

Fitjar Såpekokeri produserer håndlagede, miljøvennlige såper. Disse inneholder hverken sodium laureth sulphate eller konserveringsmiddel, og er fullstendig biologisk nedbrytbare. Innpakningen er minimal og kan resirkuleres. 68 kr/Pug Store.

Abahna er

© bo-bedre.no

en organisk bade- og kroppspleieserie med miljøvennlig emballasje, fra 155 kr/Heaven Scent.

Bambuskoppene

© bo-bedre.no

i friske farger er nye håndlagete fair trade produkter. Bambus er et svært miljøvennlig materiale som vokser raskt, renser luften og tilfører jorden den gror i næring. 130 kr/Pug store.

Møbler

© bo-bedre.no

Flere produsenter, som for eksempel engelske Fired Earth, har nå bærekraftige serier med baderomsmøbler. Et såkaldt FSC-merke er din garanti for at treverket som er brukt i produksjonen, kommer fra et bærekraftig skogbruk med gjenplantningsplikt.

Bærekraftige og økologiske

© bo-bedre.no

håndklær i serien Nimikko fra finske Marimekko. Disse fås i naturfarger, røde og grønne toner. Marimekkos frottéprodukter har Øko-tex-sertifikat.

Naturlige materialer

© bo-bedre.no

Kork er et naturmateriale som er best kjent fra gulvbelegg og vinkorker. Det portugisiske firmaet SimpleForms benytter landets naturlige råstoff kork i en ny serie servanter. Corc Collection, mottok Red Dot Award 2008. www.simpleformsdesign.com

Grunnbelysningen er hvit.

© bo-bedre.no

Men, LED lyset i sidene kan skifte til grønn, rød, gul eller blå. Mirrorwall/ Duravit koster fra 60.419 kr. Ét trykk slår lyset på, to trykk setter systemet i Mood-belysning.

Spar toalettpapiret

© bo-bedre.no

Balena 8000 fra Geberit er et helautomatisk dusjtoalett som overflødiggjør bruk av toalettpapir. Toalettet har nøye doserte skyll og varmluftsføn og materialene er stort sett fri for miljøbelastende stoffer. Toalettet som vist koster ca 31.500.