Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Designerens drømmebad

Se Patricia Urquiolas drømmebad. Den kjente, spanske designeren har skapt en overbevisende badekolleksjonen med sensuelle, myke former, inspirert av gamle renessansemalerier.

200903_Designerens_droemmebad_7801

© bo-bedre.no

Kolleksjonen, som teller 58 deler og kommer til Norge mot slutten av 2009, er laget for den tyske produsenten Axor/Hans Grohe. Den ble nylig presentert med brask og bram for et stort, internasjonalt pressekorps i Barcelona. At dette er Hans Grohes første Axor-serie utført av en kvinnelig designer gikk ikke upåaktet hen blant journalistene.

Etter noe nær 20 kjønnsrelaterte spørsmål svarte Urquiola lettere irritert: – Ja, jeg er jo kvinne og opplever kanskje verden mer følsomt enn en mann. Jeg er også spanjol, som bor i Milano og jeg har designet for et tysk firma med en direktør som er halvt fransk. Det har vært en fornøyelse å jobbe seg frem til det dere ser i dag på tvers av fire kulturer.

Tanken er at de 58 produktene hun har formgitt skal kombineres med kjøperens egne ting, slik at miksen blir helt unik og personlig. Vasken og badekarets designspråk er hentet fra historiske bilder, blant annet renessansemalerier av kvinner som henter vann i kar. – Kombinasjonen av gamle former og armaturenes høyteknologiske uttrykk svinger godt sammen, sier den kjente designeren – som har valgt grønne planter og to badekar i sitt drømmebad. – Man kan jo sette dem så tett at man kan holde hverandre i hånden når man ligger i hvert sitt, fastslår hun leende.

Håndplukket til deg