Badet i lys

Familien fikk det de ønsket seg: masser av skapplass og mengder med dagslys!

 
- Dagslys er viktig!
© Lars Kaslov

I samarbeid med arkitekt Kaare Dahlmann har de fått et stort bad med godt lysinnfall.

  • For meg er dagslys utrolig viktig, det er behagelig å oppholde seg i et rom som har mye av det. Dessuten ser rommet ulikt ut alt etter hvilken tid på døgnet det er, forteller arkitekten, som har brukt mye energi på å utnytte effekten av de ulike lysforholdene. Jeg har jobbet med noe jeg kaller lyssprekker, altså forholdsvis smale glasspartier fra gulv til tak. Det gir spennende lys- og skyggespill som hele tiden forand­rer seg, sier han.

Høyskapene som går fra gulv til tak var et av kravene fra familien, for de ønsket seg masser av oppbevaringsplass. De perforerte platene i taket sørger for god akustikk i rommet.

 
Godt med oppbevaringsplass
© Lars Kaslov

Badet er bygget opp rundt en kjerne bestående av en stor håndvask og benkeplate i corian. Toalettet er plassert på den ene siden av vasken, og benken og dusjen på den andre. På motsatt side av servanten er det satt opp skapplass i hele rommets lengde. Her er det så mye lagringsplass at familien ikke bare oppbevarer håndklær og sjampo og lignende der, men også vinterklær og sommerklær alt etter sesong. Badet har et naturlig uttrykk, hvor gulvet og dusjnisjen er dekket av travertinfliser, mens veggene er holdt helt i hvitt.

  • Travertin har en stofflighet som jeg liker godt, og sammen med hvitt skaper det et rolig, men også levende utseende, forteller Kaare Dahlmann.

Badet har fantastisk lysinnfall, takket være de store vindusflatene. Det luftige uttrykket forsterkes gjennom «svevende» skap på veggen. Vasken med benkeplate i corian er spesialtegnet, og har fått følge av armatur fra Vola og lys over speilet fra Lumier. Gulv, vegg og dusj er dekket av travertinfliser.

 
Hjort er hjort ...
© Lars Kaslov

Et hjortehode henger som en humoristisk effekt over toalettet fra Duravit.

 
Lekker dusj
© Lars Kaslov

Hele dusjen er kledd i naturlige travertinfliser. Delikat! Sluket er fra Unidrain, mens armaturene er fra Vola.