Skreddersydd i alle detaljer

Du tåler langt flere farger og merkverdige møbelkombinasjoner enn du tror. Hemmeligheten er å skape luft og ro med hvite vegger, gulv og tak, mener Marlene Waldorf. Loftsleiligheten hennes er et spennende eksempel på denne innredningsfilosofien.

En takterrasse sto høyt

© bo-bedre.no

Helt oppe under taket i en eldre, herskapelig leilighet i Århus i Danmark er utsikten over smilets by eksepsjonell. På denne vakre flekken fant designer og produktsjef i Bo Consept, Marlene Waldorf, sin drømmeleilighet.

  • Jeg hadde lenge gått og fantasert om en takleilighet med terrasse, badekar, åpne bjelker og masse plass, men slikt finner man jo ikke hver dag, forteller hun.

Da Marlene så boligen sin aller første gang, var det bare satt opp noen enkle gipsplater. Likevel var hun ikke i tvil og kunne se mange muligheter.

– Jeg var solgt på stedet, fastslår hun.

Entrepenøren som hadde kjøpt det store loftet for å sette det i stand og selge det videre, hadde allerede laget tegninger over innredningen og var så smått i gang med arbeidet. Men Marlene Waldorf hadde andre ønsker.

Hun kjøpte derfor leiligheten uferdig, og ba firmaet fullføre jobben etter hennes egne tegninger og planer.

– Når man får mulighet til å innrede et hus eller en leilighet stort sett som man ønsker det, må man gripe den. Det geniale med prosjektet er at jeg har vært med å bestemme alle detaljer, og har kunnet tilpasse dem fullstendig mine behov og ideer, sier hun.

Leiligheten hadde allerede så smått fått en romfordeling, men den var Marlene lite tilfreds med. Dermed måtte noen av de nyoppsatte veggene fjernes igjen, mens andre ble satt opp i stedet. Hun designet selv kjøkken og bad, og fikk satt inn flere vinduer i andreetasjen.

Det ble også åpnet mellom de to etasjene for å gjøre rommene så lyse og luftige som mulig. I tillegg fikk hun tilpasset skap og hyller, så plassen rundt de skrå veggene ble utnyttet optimalt, noe som gir et harmonisk uttrykk.

Når det handler om innredning, er Marlenes råd nettopp å rydde opp:

– Hvis du starter med å rydde opp, får du den luften som skal til for å kunne leke med annerledes materialer, former og farger. Ikke vær redd for å sette sammen ville ting, gjør det gjerne et hakk villere enn du pleier – da svinger det. Hvis du har de rolige flatene, vil du bli overrasket over hva du faktisk kan slippe unna med, understreker hun.

Marlene Waldorfs leilighet er et godt eksempel på denne filosofien. Vegger, gulv og tak er holdt i helt hvitt og fremhever de mange detaljene i markante og utradisjonelle farger som gjør leiligheten spennende og annerledes – blant annet et oransje gelender og en jadegrønn bordplate på kjøkkenet.

God energi og balanse er nøkkelord for Marlene. Hun henter gjerne inspirasjon fra hoteller og restauranter, der stilen i utgangspunktet er relativt nedtonet. Men når det dreier seg om farger, får hun ofte ideene på sine mange reiser til India.

– Inderne er superdyktige til å bruke farger i hverdagen, og det kan vi nordboere lære noe av. Mitt hjem er svært viktig for meg. Det er her jeg lader opp og slapper av. Derfor må jeg få godt humør av å være her – og da er fargene viktige, påpeker Marlene.

Relaterte artikler