Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Tindvedmazarin med brent marengs

En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.

© Tia Borgsmidt

Tindvedmazarin med brent marengs

8-10 personer

En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.

Dette trenger du:

Tindvedmazarin

  • 150 g marsipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 egg
  • 2 spsk. tindvedsirup
  • 50 g hvetemel
  • 50 g tindved

Brent marengs

  • 2 pasteuriserte eggehviter
  • 100 g sukker
  • Eventuelt noen ringblomstblader til pynt

Slik gjør du:

Tindvedmazarin

  1. Riv marsipanen og ha den i en bolle med sukker og smør, som du pisker godt.
  2. Pisk inn eggene – ett av gangen.
  3. Tilsett tindvedsirup og siktet hvetemel, og vend til slutt tindved inn i deigen.
  4. Fordel deigen i en smurt kakeform (ca. 20 cm i diameter), og stek ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden.
  5. Avkjøl kaken.

Brent marengs

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret gradvis og fortsett å piske til du får en tykk, kremet marengsmasse.
  3. Hell massen over kaken og brenn den med en creme brulé-brenner.
  4. Pynt eventuelt kaken med ringblomstblader.

Relaterte artikler