Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Trendy å satse på kunst og klassikere

Interiørtrenden for 2011 er å velge få, men varige produkter. Se hvordan du kan gjøre det!

Interiørtrend 2011

© Morten Holtum

Åpne rom og lyse flater gir masse spillerom til kunst og utvalgte designobjekter. Å innrede med kunst og design er en trend som står sterkt i 2011.

  • Det er helt klart en trend hos oss at folk ønsker seg færre og større ting. Folk er opptatt av litt mer markante objekter. Det tyder på større bevissthet rundt hva man velger, sier Lars Ernst Hole, designer og daglig leder i Hole Design. Mange møbler og lamper kan være kunstverk i seg selv, og investering i tidløse designikoner er derfor en lur løsning når man vil ha varighet fremfor døgnfluer.
Foto i store formater

© Morten Holtum

Hvitt skinn på sittemøblene er elegant og diskré. La heller kunsten stå for de fargerike blikkfangene.

  • Vi ser at det er en stor interesse for foto, og da gjerne store formater. Det er mye interessant man kan gjøre med foto nå, sier Hole. Ved utsmykking er det mest vanlig å møblere først, og velge kunst som passer. Passer det ikke, er det kunsten som byttes ut.
Sikre kjøp

© Fritz Hansen

Tidløse designklassikere kan ses på som kunstinvesteringer i seg selv. Velkjente Svanen er designet av Arne Jacobsen i 1958.

Etnisk miks

© Maria Reme

  • Fremover ser vi at minimalismen ikke vil være så fremtredende lenger. Man setter ting sammen på sine egne måter, og ønsker gode produkter som skal vare. Det går mot sunnere verdier i alle deler av livet, sier Hole. Naturmaterialer kommer mer og mer, treverk lever som alltid, og gode stoffer og skinn blir viktig. Etniske detaljer blir også mer fremtredende. Det ligger mye spennende kvalitet i de ikke-vestlige produktene.
Kunstbøker

© Taschen

Kunstbøker fungerer ofte både som inspirasjonskilde, oppslagsverk og dekorativt element på en og samme gang. Taschen har et stort utvalg bøker som tar seg godt ut på kaffebordet.

Lyskunstneren Rybakken

© Rybakken/Engesvik

Den unge norske designeren Daniel Rybakken kommer vi til å se mer til i tiden fremover. I samarbeid med Andreas Engesvik har han blant annet laget den kunstneriske installasjonen Colour, hvor lys og farger spiller sammen på en vakker måte.

Klassisk Bojesen

© Kaj Bojesen

Kaj Bojesens treape er en leken klassiker fra 1951 som appellerer til både store og små designinteresserte.

Designlampe

© Louis Poulsen

Danske Poul Hemmingsens PH-lampe er et designikon. Her ser vi PH 5-4,5. Kunst til taket, kaller vi det.

Tidløse møbler

© Hole design

Enten det henger kunst eller en designlampe over spisebordet, kan du være sikker på at det kommer til sin rett ved dette elegante, men diskré bordet av Lars Ernst Hole.

Brukskunst

© Rina Minardi

Rina Minardis vakre skåler ligger i grenselandet mellom kunst og bruksgjenstander. Valget er ditt!

Interiørtrender 20 11

© BO BEDRE

I BO BEDREs januarutgave 2011 kan du se to hjem som har tatt i bruk trenden med gjenbrukstre og retrofarger på en fantastisk måte. I tillegg får du en innføring i de to andre trendene vi i BO BEDRE anser som de viktigste for 2011. Magasinet er i salgt ut måneden.

Håndplukket til deg